Έξοδοι και συγχαρητήρια, απαγορεύσεις και ...αυτοεπιβεβαιώσεις! Μα κυρίως εκλογές!

Χαράς ευαγγέλια για την κυβέρνηση, το αστικό πολιτικό σύστημα και το κεφάλαιο στην Ελλάδα! Βγήκαμε στις αγορές πανηγυρίζουν από κοντά και τα φερέφωνά τους που παριστάνουν τους δημοσιογράφους στα δελτία ειδήσεων και όχι μόνο. Μα πιο πολύ χαίρονται οι ιμπεριαλιστές. Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι. Ακόμη πιο ιδιαίτερα οι Γερμανοί. Πάνε και έρχονται τα συγχαρητήρια από Αμερική και Δυτική Ευρώπη μεριά. Θα έρθει και πάλι η Άγγελα Μέρκελ να συγχαρεί τον καλό πρωθυπουργό, την καλή την κυβέρνηση, τους καλούς πολιτικούς που κυβερνούν, όχι τώρα αλλά δεκαετίες αυτή τη χώρα. Προσπαθούν κι αυτοί όσο μπορούν να διασώσουν τα παιδιά τους.
Αυτούς που θεωρούν πατριωτισμό και σωτηρία της χώρας τη πλήρη αποδιοργάνωσή της απ' ότι θα μπορούσε να παράγει ή παρήγαγε μέχρι τώρα. Που έστειλαν χιλιάδες κόσμου, τον εργαζόμενο λαό αυτής της χώρας, στη φτώχεια, την ανεργία, την αυτοκτονία, που κατέστρεψαν χιλιάδες μικρομεσαίους επαγγελματίες για να αφήσουν πεδίο ελεύθερο αν και όποτε αποφασίσει το κεφάλαιο, ντόπιο και κυρίως ξένο, να "επενδύσει", που καταργούν και το τελευταίο προπύργιο σιγουριάς που απέμεινε, τη μονιμότητα στο δημόσιο, που αφήνουν χιλιάδες παιδιά χωρίς μόρφωση, όλους μας χωρίς τη στοιχειώδη υγειονομική περίθαλψη, που παίρνουν πίσω ότι έχει κατακτήσει αυτός ο λαός εδώ και χρόνια. Που καταστρέφουν την αξιοπρέπειά του και τη ζωή του.
Αυτούς λοιπόν θα συγχαρεί η Μέρκελ σήμερα, θα τους ευχαριστήσει γιατί έκαναν τα πάντα μπας και καθυστερήσει τη κρίση στη χώρα τη δική της, αλλά και των άλλων, παραδίδοντας γη, ύδωρ, λαό στις ορέξεις των ιμπεριαλιστών, που τη μετέτρεψαν ακόμη περισσότερο σε κέντρο εξορμήσεων απέναντι στους λαούς της Αφρικής, της Ασίας και Ευρώπης, που την μετέτρεψαν σε χαβούζα χημικών και είναι και περήφανοι και από πάνω. Που ούτε καν τους περνάει από το μυαλό ότι θα μπορούσαν να ζήσουν, αυτοί και η χώρα τους, όχι με δανεικά που όλο και αυξάνουν φορτώνοντάς τα σε μας, αλλά με ...δουλειά! Με παραγωγή! Καταστρέφουν παραδίδουν τα πάντα για να μετατρέψουν την ...αγαπημένη τους χώρα σε χώρα κάθε είδους υπηρεσιών. Χώρα αναψυχής, μια τεράστια Μύκονο θέλουν να την κάνουν, μπας και γλύφουν κάτι παραπάνω από αυτό που τους αφήνουν οι προστάτες τους, με τους διασκεδαστές να "ζουν" με όσο το δυνατόν λιγότερα. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μετατραπούν σε αρχηυπηρέτες και αρχητσατσάδες αν είναι να γλυτώσουν την εξουσία τους.
Και απαραίτητα κοντά σε όλα αυτά επιστρατεύουν τον τρόμο, την καταστολή, το φασισμό και τους φασίστες. Από τη μια τα μαντρόσκυλα γυρνούν δεξιά και αριστερά χτυπώντας και τρομοκρατώντας (έτσι νομίζουν) ότι δεν είναι αρεστό στο σύστημα που υπερασπίζονται. Από την άλλη αστυνομία παντού, καταστολή στις πορείες, πογκρόμ των μπάτσων κατά ότι κινείται, ΜΑΤ σε εργοστάσια, νοσοκομεία και σχολές, συλλήψεις και φυλακίσεις αγωνιστών, καταδίκες εργατών, σαν τους χαλυβουργούς που πάλεψαν μήνες, επιστράτευση εργαζόμενων, σαν αυτούς της ΣΤΑΣΥ. Α.Ε. μη τυχών και ξαναπεργήσουν, απαγορεύσεις κυκλοφορίας στο κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας που ...δίδαξε τη δημοκρατία στους Ευρωπαίους και Αμερικάνους. Την ταξική βεβαίως.
Οι απαγορεύσεις αυτό που δείχνουν είναι ότι παρ΄ ότι κατάφεραν να βάλουν προς το παρών στη άκρη το λαό ακόμη τον φοβούνται. Τρέμουν στην ιδέα μήπως κάποια στιγμή ξεπεράσει το άγχος του και το φόβο του για το μέλλον, την απογοήτευσή του και την κατάθλιψή του, και ξαναβγεί στο δρόμο όπως βγήκε τη διετία 2010 - 2012 κάνοντάς τους άνω κάτω. Τρέμουν γιατί ξέρουν ότι η επόμενη φορά θα είναι πιο αποφασιστική, διαφορετική και χωρίς αυταπάτες. Η οργή θα είναι πολύ πιο μεγάλη.
Έχουν όμως και μια άλλη σιγουριά. Προς το παρών και αυτή. Τη σιγουριά που της δίνουν οι "πρωτοπορίες" του κινήματος και του λαού. Που ενώ γύρω μας τα πάντα προχωρούν σχεδόν απρόσκοπτα, που ο λαός ολοένα και οδηγείται στη καταστροφή,  αυτές μας καλούν είτε να τους κάνουμε κυβέρνηση για να σώσουν τη χώρα και την ...Ευρώπη , είτε να τους ψηφίσουμε για να ανοίξουμε το δρόμο προς τη Λαϊκή Εξουσία  ή προς την Εξουσία των Εργαζόμενων  δια της κάλπης των ευρωεκλογών (της Ε.Ε. που κατά τα άλλα κάποιοι δεν αναγνωρίζουν και από την οποία πρέπει να "αποδεσμευτούμε"!) αλλά και των (αυτο)διοικητικών. Και τα πάντα, όλα τα άλλα τα μίζερα και λίγα, προπαντός αναποτελεσματικά και που δεν ξεσηκώνουν το λαό, πρέπει να υποταχθούν σε αυτό.
Από τον αγώνα για τους ελεύθερους χώρους μέχρι τον αγώνα για τη δουλειά, το μεροκάματο, την παιδεία και την υγεία. Από τον αγώνα κατά του φασισμού και της φασιστικοποίησης μέχρι αυτόν κατά του ιμπεριαλισμού (συγγνώμη, τον αγώνα κατά της Μέρκελ, ξεχάστηκα). Όλα όσα είχαν ξεχαστεί το προηγούμενο διάστημα, όλα όσα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν γιατί η "πρωτοπορία" ιδεολογικοποιούσε και σιγοντάριζε τη δήθεν ανημπόρια του λαού μετατρέποντας την άρνηση των αγώνων σε υπεύθυνη στάση, όλα τα θυμήθηκαν τώρα. Και το μόνο τους πρόβλημα είναι να ξεχωρίσουν. Να μην μπερδευτούν με τους "άλλους", (τους εργατο - λαοπατέρες προσχηματικά, το λαό στη πραγματικότητα), να φανούν ότι είναι πιο αγωνιστικοί μπας και πάρουν κανένα ψήφο παραπάνω. Μπας και τους αναθέσει ο λαός τη σωτηρία του μιας και ο ίδιος είπαμε δε τραβάει, δεν μπορεί, δεν ξέρει. Πρέπει να μάθει με το να στείλει περισσότερες "βόμβες" στο ευρωκοινοβούλιο. Έστω και άσφαιρες, τζούφιες. Αλλιώς δε γίνεται, δε θα σηκωθεί από τον καναπέ του.
Ακόμη και οι κινητοποιήσεις κατά των απαγορεύσεων σε αυτά υποτάσσονται. Δεν μπορούν και δε θέλουν να κάνουν αλλιώς. Και βέβαια αφού βγάλουν κάποιοι καναδυό φορές την υποχρέωση μας πετάνε και ένα σχόλιο για να μας υπενθυμίσουν ότι μας τα έλεγαν, αλλά προφανώς δεν τους ακούγαμε ! Επιβεβαιώθηκαν για άλλη μια φορά! Αυτή τη φορά όμως δεν πρέπει να κινητοποιηθούμε.
Είπαμε. Το πρόβλημα δεν είναι η "διακρατική ένωση", δεν είναι η "ανύπαρκτη" εξάρτηση, αφού στη λυκοσυμμαχία η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους ...περίπου ισότιμους λύκους που βρίσκονται στο "ιμπεριαλιστικό στάδιο ανάπτυξής τους, σε ενδιάμεση θέση στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα και με ισχυρές ανισότιμες εξαρτήσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ", το πρόβλημα είναι να πραγματοποιηθεί η Λαϊκή Εξουσία, με διαγραφή του (ανύπαρκτου κατά τα άλλα για το λαό) χρέους και της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων, η αποδέσμευση από την Ε.Ε. των μονοπωλίων με κατεύθυνση την Ευρώπη (προς όφελος) των λαών, μέσω της ευρωκάλπης μπας και οδηγηθούμε στο σοσιαλισμό!!!  Άλλωστε αυτοί έχουν τη δύναμη, κάτι σαν το Centrum!
Ψηφίστε λοιπόν, αντινεοφιλελεύθερα, αντικαπιταλιστικά, αντικαπιταλιστικά - αντιμονοπωλιακά, αλλά ψηφίστε! Έστω και κριτικά όπως λέει και ο Ευτύχης. Τα χειρότερα θα έρθουν μετά τις εκλογές, οπότε και τότε πάλι για εκλογές θα παλεύουμε να πάμε! Ντόπιες αυτή τη φορά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια