Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 8η Προσκυνηματική Διαδρομή προς τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο



 


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 14 Μάϊου 2023, η καθιερωμένη πλέον Προσκυνηματική Διαδρομή προς τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο, ένας σημαντικός θεσμός τον οποίο έχει αγκαλιάσει και διοργανώνει για 8η συνεχή χρονιά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.


Την έναρξη της Προσκυνηματικής Διαδρομής κήρυξε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, με περισσότερους από 1.000 προσκυνητές και φίλους να λαμβάνουν μέρος στην πεζοπορία, που ξεκίνησε από τη θέση «Άγιος» και μέσα από διαμορφωμένο και σηματοδοτημένο δασικό μονοπάτι μήκους 18,1 χλμ. κατέληξε στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου. Η μεταφορά των συμμετεχόντων έγινε με μισθωμένα λεωφορεία της Π.Ε. Εύβοιας, ενώ κατά μήκος της διαδρομής διανεμήθηκαν αναμνηστικές μπλούζες και καπέλα, δυναμωτικές τροφές, νερό και χυμοί.


Η 8η Προσκυνηματική Διαδρομή, διοργανώθηκε όπως κάθε χρόνο με την ευλογία και τη στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και σε συνεργασία με τους Δήμους Διρφύων - Μεσσαπίων και Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, καθώς επίσης με την Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας, το Πυροσβεστικό Σώμα, τη Διεύθυνση Δασών Ευβοίας, τα Δασαρχεία και το ΕΚΑΒ.


Καθοριστική για την οργάνωση, την ασφάλεια και την ποιότητα της διαδρομής ήταν η παρουσία και η εθελοντική προσφορά των κάτωθι: Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και Εθελοντές Σαμαρείτες, Δ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας, Σύλλογος Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης Ψαχνών, Σύλλογος Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης Προκοπίου, Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Εύβοιας, Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας SAR-312, Εθελοντικό Σώμα Δασοπροστασίας και Διάσωσης Εύβοιας, Λέσχη Τετρακίνησης Εύριπος, Σύλλογος Δρομέων Εύβοιας, ΑΠΦΥΣ Ιπποβότες και Φαρμακευτικός Σύλλογος Εύβοιας.


Εξίσου σπουδαία ήταν η συνδρομή της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και η προσφορά των χορηγών μας και συγκεκριμένα των: Δίρφυς Εμφιαλωμένα Νερά, Αλιμπινίσης Άρτος & Ζύμη, Bfresh spitiko, Ευβοϊκή Ζύμη, Σταθόπουλος Οπωροκηπευτικά, Παγοποιεία-Ψυγεία Κάματζης, Τερτίπης Market, Σύκα Κύμης Καραβασίλης, Ε. & Δ. Κόντος «από το περιβόλι του παππού», Αμβροσία 1969 Επισιτιστικές Επιχειρήσεις.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, μετά το πέρας της διαδρομής, δήλωσε: «Για ακόμα μια χρονιά είχαμε την ευλογία να περπατήσουμε προς το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου, δίπλα σε περισσότερους από 1.000 φίλους της καθιερωμένης πλέον και πολυαγαπημένης μας Προσκυνηματικής Διαδρομής. Μετράμε αισίως 8 ολόκληρα χρόνια, έχοντας δημιουργήσει μαζί με τους εθελοντικούς μας συλλόγους, μια μοναδική εμπειρία που έρχεται να παντρέψει μια πανέμορφη και άρτια οργανωμένη διαδρομή με την εορτή και το προσκύνημα στον Άγιο μας. Η διοργάνωση μεγαλώνει και ωριμάζει σαν το καλό κρασί, με τα χαμόγελα και την ικανοποίηση των εκατοντάδων πιστών και συμμετεχόντων να μας γεμίζουν για ακόμα μια φορά με χαρά και όρεξη για ακόμα περισσότερα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνδιοργανωτές μας, στους εθελοντικούς μας συλλόγους, στους χορηγούς μας και τους συνεργάτες μας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.