ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ- ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ

 


Ενημέρωση σχετικά με τη συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας με τους αξιολογητές – συμβούλους του νομού Εύβοιας.

Συνάδελφοι,

Την Τρίτη 02/05 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου μας με τους αξιολογητές – συμβούλους. Στη συνάντηση αυτή εκφράστηκε από το ΔΣ η αντίθεση του κλάδου απέναντι στη λεγόμενη αξιολόγηση και η απόφαση για συνέχιση του αγώνα. Επίσης έγινε παρέμβαση για φαινόμενα πιέσεων και τρομοκρατίας που παρατηρήθηκαν απέναντι σε νεοδιόριστους συναδέλφους.

Από την πλευρά τους οι αξιολογητές επιβεβαίωσαν ότι προχωρούν στις διαδικασίες που αφορούν τους νεοδιόριστους του ΄20 αλλά και τους ΄21 και ΄22 ενώ ταυτόχρονα δήλωσαν ότι τα περίφημα «ραντεβού» έχουν προχωρήσει μόνο σε ποσοστό 24%, ενώ το 76% δεν προχώρησε σε κάποια διαδικασία!

Στην τοποθέτηση της η εκλεγμένη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κατάρριψη της επιχειρηματολογίας Κυβέρνησης και Υπουργείου περί «αναβάθμισης» του εκπαιδευτικού έργου, καθημερινά από γονείς , μαθητές και εκπαιδευτικούς. Τη στιγμή μάλιστα που αυτό πραγματοποιείται χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη από το κράτος, σε συνθήκες υποχρηματοδότησης, με χιλιάδες κενά, αύξηση του αριθμού των μαθητών, σε ακατάλληλα και επικίνδυνα κτήρια. Τόνισε επίσης ότι οι εκπαιδευτικοί αντιστέκονται στη λεγόμενη αξιολόγηση τιμώντας πρώτα απ΄ όλα τον παιδαγωγικό τους ρόλο, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο κύριος στόχος αυτής της πολιτικής είναι η περαιτέρω υποβάθμιση της παιδείας που παρέχεται στους μαθητές μας, μέσα από ένα σχολείο κατηγοριοποιημένο, που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κλείνοντας την τοποθέτηση της ξεκαθάρισε πως οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι δε θα δεχτούν να γίνουν ο πολιορκητικός κριός για να εφαρμοστεί η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, αλλά μαζικά και οργανωμένα συντάσσονται με τις αποφάσεις του κλάδου για το μπλοκάρισμα της.

Συνάδελφοι, με οργάνωση και αγώνα μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Συμμετέχουμε όλοι την Παρασκευή 5/5 στη 1:30 στην κινητοποίηση του Συλλόγου μας στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας με αιτήματα το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης και την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων !





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.