Δολοφονία Καραϊβάζ: Προεκλογικό σόου Θεοδωρικάκου

 Προτού ακόμα κάνουν την επίσημη ανακοίνωση οι ιθύνοντες της μπατσαρίας, για την υποτιθέμενη διαλεύκανση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, έσπευσε να στήσει πανηγύρι ο Θεοδωρικάκος:


 

Το γεγονός ότι προσπαθεί να πάρει ρεβάνς απ’ όσους τον «συκοφάντησαν» κάνει αμέσως προσεκτικό κάθε αμερόληπτο παρατηρητή, ο οποίος εδώ και καιρό διαπιστώνει την αγωνία του Θεοδωρικάκου να εκλεγεί βουλευτής, καθώς αυτή τη φορά ο Μητσοτάκης δεν τον συμπεριέλαβε στους σιγουρατζήδες του ψηφοδέλτιου Επικρατείας (εκεί κρατήθηκε θέση μόνο για τον μυστικοσύμβουλο της «οικογένειας» Θ. Σκυλακάκη).

Αλλά και να μην υπήρχαν οι προεκλογικοί αλαλαγμοί του Θεοδωρικάκου, υπήρχε η δημοσιοποίηση της υπόθεσης με το λευκό βαν σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα. Ο αστυνομικός συντάκτης του Συγκροτήματος Μαρινάκη, Βασίλης Λαμπρόπουλος, το είχε «ξεφουρνίσει» στα «Νέα» στις 27 Απρίλη:


Ολα όσα «αποκαλύπτονται» σήμερα τα έλεγε το δημοσίευμα. Για το λευκό βαν κτλ. Μόνο οι ιδιοκτήτες έλειπαν. Αλλά οι ιδιοκτήτες του λευκού βαν, που τώρα τους συνέλαβαν, αν όντως είχαν ανάμιξη στη δολοφονία του Καραϊβάζ, κατάλαβαν ότι το δημοσίευμα αναφερόταν σ’ αυτούς. Και το ερώτημα είναι: για ποιο λόγο οι ασφαλίτες διέρρευσαν τα στοιχεία στον Λαμπρόπουλο, ενώ ήξεραν ότι η δημοσιοποίησή τους θα έβαζε σε συναγερμό τους φερόμενους ως δράστες, οι οποίοι θα είχαν όλη την άνεση να κρύψουν στοιχεία και να οργανώσουν τη νομική τους άμυνα;

Στις 7 Απρίλη ένα δημοσίευμα μιλούσε για τον εντοπισμό του λευκού βαν και στις 28 Απρίλη πάνω στο φούντωμα της προεκλογικής περιόδου, ο Θεοδωρικάκος διέταξε να συλληφθούν οι ιδιοκτήτες του λευκού βαν και να διοχετευθούν σενάρια που τους υποδεικνύουν ως άμεσα εμπλεκόμενους στη δολοφονία του Καραϊβάζ, οι οποίοι προηγουμένως είχαν ειδοποιηθεί μέσω του δημοσιεύματος!

«Βέβαια το κύριο ζητούμενο πλέον είναι η εντυπωσιακή κίνηση των Αρχών, εφόσον διαλευκάνουν την υπόθεση, να γίνει πριν από τις εκλογές», γράφει με νόημα ο Λαμπρόπουλος στο σημερινό φύλλο του «Βήματος». Και περιγράφει κάτι από το οποίο το μόνο που λείπει είναι ο χαρακτηρισμός φιάσκο (η έμφαση δική μας):

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Βήματος», οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με δικαστικούς λειτουργούς για να αξιολογήσουν το αποδεικτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί και να αποφασιστεί αν μπορεί αυτό να οδηγήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά δύο-τριών συγκεκριμένων υπόπτων, σε κατ’ οίκον έρευνες κ.λπ. Ωστόσο, φαίνεται να εκφράζονται επιφυλάξεις για την επάρκεια των στοιχείων που υπάρχουν, ενώ και ορισμένοι από τους «υπόπτους» που έχουν κληθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην Ασφάλεια Αττικής αρνούνται επίμονα κάθε κατηγορία. Μάλιστα έχει επιχειρηθεί στη σχετική έρευνα να ενεργοποιηθούν και υπηρεσίες που ασχολούνται με οικονομικούς ελέγχους ιδιωτών και επιχειρήσεων, ώστε να ασκηθούν «πιέσεις» σε πρόσωπα και καταστάσεις που συνδέονται με την υπόθεση. Ούτε όμως και αυτές οι μέθοδοι έχουν φέρει ως σήμερα θεαματικά αποτελέσματα. Από την πλευρά τους, οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν διαρκώς να βρουν σημαντικά, επιβαρυντικά στοιχεία που να οδηγήσουν στην εξιχνίαση της εν λόγω εγκληματικής ενέργειας, ενώ προχωρούν σε νέους κύκλους καταθέσεων και «συζητήσεων» με άτομα από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος.

(…) Ωστόσο, όπως έχει ήδη γράψει «Το Βήμα», το ενδιαφέρον των Αρχών επικεντρώθηκε σε ένα βαν το οποίο κινούνταν κοντά στο δίτροχο των δραστών, στη διάρκεια της προσπάθειας να διαφύγουν. Το όχημα αυτό φέρεται να ανήκε σε συγκεκριμένη εταιρεία καθαρισμού. Για τον έναν εκ των ιδιοκτητών της, δε, έχουν διατυπωθεί υπόνοιες ότι σχετίζεται με τον ποινικό χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι από τους εργαζομένους στην εν λόγω εταιρεία κλήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), προκειμένου να ερωτηθούν για τις κινήσεις του συγκεκριμένου οχήματος, τα δρομολόγια εκείνης της ημέρας, τα παραστατικά που είχαν τηρηθεί κ.λπ. 

Οπως προκύπτει από άτομα που γνωρίζουν το περιεχόμενο των σχετικών αστυνομικών και δικαστικών ερευνών, όλοι οι εξετασθέντες αποχώρησαν ύστερα από τουλάχιστον 15 ώρες στη ΓΑΔΑ, χωρίς να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα ή να βρεθούν ακλόνητα στοιχεία. Οι ίδιοι μάλιστα φέρονται να δηλώνουν ότι το εν λόγω όχημα δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία του άτυχου δημοσιογράφου και ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος τους».

Αφού δεν έχουν «δέσει» την υπόθεση γιατί έσπευσαν να κάνουν συλλήψεις δύο ατόμων και ανακοινώσεις; Γιατί ο Θεοδωρικάκος ήθελε μια «μεγάλη επιτυχία» πριν από τις εκλογές. Κι επειδή κάθε «μεγάλη επιτυχία» πρέπει να συνοδεύεται από… οπτικό υλικό, διέρρευσαν στα παπαγαλάκια και μια φωτογραφία από το λευκό βανάκι, με σβησμένη την πινακίδα και το όνομα της εταιρίας καθαρισμού.

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.