ΤΩΡΑ κηρύσσονται οι γενικές αγωνιστικές απεργίες

Μέσα σε μια νύχτα τριάντα χιλιάδες φορτηγατζήδες χάνουν την περιουσία τους με την άρση του κλειστού επαγγέλματος που ίσχυε από το 1971.

Πρόκειται για καθαρή λεηλασία περιουσίας. Οι άδειες των φορτηγών είναι μια περιουσία ολόκληρη, έχουν την τιμή ενός καλού διαμερίσματος σε ακριβή περιοχή, ανέρχονται μερικές και σε 300. 000 ευρώ.

Η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των φασιστικών μέτρων της Τρόικας που έρχεται για μια εβδομάδα από σήμερα για να βάλει στο μικροσκόπιο τα δημοσιονομικά της χώρας, ενέκρινε αιφνιδιαστικά την Παρασκευή την άρση του κλειστού επαγγέλματος των οδικών εμπορευματικών μεταφορών για να προωθηθούν στον κλάδο οι πολυεθνικές εταιρείες.

Οι ψυχρές εκτελέσεις θα έχουν και συνέχεια σε άλλους κλάδους.

Η απεργία διαρκείας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων είχε προγραμματιστεί να αρχίσει στις 27 Αυγούστου. Αποφάσισαν όμως να την ξεκινήσουν άμεσα βάζοντας χειρόφρενο από το Σάββατο λόγο της αισχρής στάσης της κυβέρνησης να τους αιφνιδιάσει στην καρδιά του καλοκαιριού ελπίζοντας σε όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις.

Οι λωποδύτες κτυπούν πάντα το καλοκαίρι. Έτσι ενεργεί η κυβέρνηση κατοχής. Ελπίζει, μέσω των γκεσταμπίτικων μεθόδων προπαγάνδας των ΜΜΕ να συκοφαντήσει τις αντιδράσεις των εκτελεσθέντων φορτηγατζήδων, στιγματίζοντάς τες σαν αντιδράσεις εναντίον του «εθνικού συμφέροντος» σαν αντιδράσεις που υπονομεύουν τον κλάδο του τουρισμού, σαν αντιδράσεις που στρέφονται εναντίον των πολιτών και των διακοπών, μια και θα υπάρξει μοιραία έλλειψη καυσίμων.

Βεβαίως η φασιστική τρόικα και τα κυβερνητικά και δημοσιογραφικά δοσίλογα υπαλληλάκια τους λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο: Την συμπιεσμένη οργή όλης της ελληνικής κοινωνίας, αυτό το εύφλεκτο και εκρηκτικό υλικό που ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθεί το σπίρτο να το πυροδοτήσει…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.