Νόμιμες τοκιγλυφίες......

Πανηγυρίζουν οι «σωτήρες» του τόπου (ομού μετά των «παπαγαλακίων» τους) για την προχτεσινή «επιτυχή» έκδοση των εξάμηνων έντοκων γραμματίων του δημοσίου.

Και πράγματι, ήταν «επιτυχής». Αλλά για ποιους;

Δεδομένου ότι το επιτόκιο έφτασε στο 4,65%, η έκδοση των γραμματίων θα αποδειχτεί, όντως, εξόχως επιτυχής (και επικερδής), αλλά για τους κερδοσκόπους και τους τοκογλύφους, όσους δηλαδή σε έξι μήνες από τώρα θα πάνε στο «ταμείο» να εισπράξουν τα τοκογλυφικά.


α. Το επιτόκιο του 4,65% είναι μεγαλύτερο από το επιτόκιο του 4,55% στο οποίο κινήθηκε η έκδοση αντίστοιχων γραμματίων τον περασμένο Απρίλη. Μεταξύ, όμως, της 13ης Απρίλη που έγινε η προηγούμενη δημοπρασία και της 13ης Ιούλη που έγινε η επόμενη, μεσολάβησε η ψήφιση του «εθνοσωτήριου» μνημονίου.

Εντούτοις, και παρά το μνημόνιο, τα τοκογλυφικά παραμένουν τοκογλυφικά. Τι γίνεται, λοιπόν, με εκείνους τους «τεχνογνώστες» των ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ και του ιδίου φυράματος εγχώριους της κυβέρνησης;

Πότε περιμένουν να μας «προφυλάξουν» από τους κερδοσκόπους;...

β. Το συγκεκριμένο επιτόκιο, που αφορά στην έκδοση της συγκεκριμένης κατηγορίας εντόκων, είναι το τρίτο μεγαλύτερο που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός (γιατί, τελικά, ο ελληνικός λαός πληρώνει) σε βάθος δεκαετίας, δηλαδή από τα τέλη του 2000!

Η απορία για το πότε οι «τεχνοσώστες» θα μας «διασώσουν» παραμένει...

γ. Οπως δημοσιεύτηκε στον Τύπο (και μάλιστα πομπωδώς!) η έκδοση των έντοκων γραμματίων καλύφθηκε κατά το θηριώδες ποσοστό του 80% από ελληνικές τράπεζες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.