Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού, Ηλία Σανίδα με την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά


 

Την Τρίτη 16 Ιουνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού, Ηλίας Σανίδας, συναντήθηκε με την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά, στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας που οργάνωσε το αρμόδιο υπουργείο με τους εκπροσώπους των Περιφερειών της χώρας, προκειμένου να συζητηθεί ο συντονισμός και η επεξεργασία κοινών δράσεων για την τουριστική περιφερειακή ανάπτυξη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, αλλά και η επικοινωνιακή προώθηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας, δίνοντας έμφαση στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα κάθε Περιφέρειας.
Ο κ. Σανίδας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την κ. Κουντουρά για τις δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στον τομέα του τουρισμού, αλλά και το ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής προβολής που έχει καταρτίσει και εφαρμόζει σταδιακά.
Ο Αντιπεριφερειάρχης, στην τοποθέτηση του, έκανε λόγο για τις ιαματικές πηγές, ζητώντας από το κεντρικό κράτος να διευκολύνουν νομικά και γραφειοκρατικά τις τοπικές κοινωνίες προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία τους.
Παράλληλα, ζήτησε τη στήριξη του Υπουργείου και του ΕΟΤ στην προσπάθεια που καταβάλει η Περιφέρεια να αναπτύξει διαφορετικού περιεχομένου διαδρομές (πολιτιστικές, γαστρονομικές, θρησκευτικές κτλ), οι οποίες συνδέουν προορισμούς και στους πέντε νομούς.
Τέλος, αναφέροντας την ετερόκλιτη γεωμορφολογική και πολιτιστική φύση της Στερεάς Ελλάδας, έδωσε έμφαση στην αναγκαιότητα ανάπτυξης μίας εθνικής τουριστικής στρατηγικής που θα αποδίδει την ανάλογη σημασία, πέραν από τη νησιωτική και στην ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ενίσχυση του θρησκευτικού και εναλλακτικού τουρισμού.
Ο κ. Σανίδας, μετά το πέρας της συνάντησης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με την Υπουργό σημαντικά θέματα που απασχολούν την Περιφέρειά μας, στον τομέα του τουρισμού. Ζήτησα τη στήριξη του κεντρικού κράτους στην προσπάθεια που καταβάλουμε να ενισχύσουμε και να προωθήσουμε τον τουρισμό στη Στερεά Ελλάδα. Σε μία περιοχή με μεγάλες αντιθέσεις, αλλά και πολλούς σημαντικούς προορισμούς, αλλά και σε μία εποχή δύσκολη, λόγω των περιορισμένων οικονομικών, εμείς συνεχίζουμε τον καθημερινό αγώνα. Στόχος μας να κάνουμε κάθε γωνιά της Καρδιάς της Ελλάδας επισκέψιμη».  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.