Στο πλευρό της αγωνιζόμενης φτωχομεσσαίας αγροτιάς

ANAΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ
Στο πλευρό της αγωνιζόμενης φτωχομεσσαίας αγροτιάς
Για άλλη μια φορά οι ξωμάχοι του κάμπου βγαίνουν στους δρόμους, αντιμέτωποι με την κτηνώδη αντιλαϊκή-αντιαγροτική πολιτική των Μνημονίων και της ΚΑΠ, αντιμέτωποι με την πολιτική που επιτάσσουν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και εφαρμόζει η δουλοπρεπής κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Αυτή η καταστροφική πολιτική για τα αγροτικά νοικοκυριά και η απαξίωση των χρόνιων προβλημάτων της Γεωργίας-Κτηνοτροφίας-Αλιείας, συνεχίζεται για δεκαετίες και με κάθε κυβέρνηση.  Τώρα η ψευτοαριστερή κυβέρνηση Τσίπρα, έρχεται να βάλει τα τελευταία καρφιά στο φέρετρο της φτωχομεσαίας αγροτιάς που πλήττεται ιδιαίτερα και με την αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ. Η εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου και η άδικη και ασήκωτη φορολογία, από 13% σε 26%, μέχρι το 2017 από το πρώτο ευρώ, καθώς και ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών από 7% σε 20% μέχρι το 2018, καταστρέφει με κάθε βεβαιότητα τα φτωχότερα στρώματα. Παράλληλα, το Υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει το μέτρο των προληπτικών κατασχέσεων ποσών εκ μέρους της Εφορίας για οφειλές προς το Δημόσιο (επιστροφές φόρου πετρελαίου και επιστροφές ΦΠΑ), που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.
Την ίδια στιγμή ο Τσίπρας καλεί σε διάλογο-απάτη! Η κρατική καταστολή και οι επιθέσεις των ΜΑΤ στην Κομοτηνή, πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας, δείχνουν τις πραγματικές διαθέσεις της κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση παραβλέπει σκόπιμα το γεγονός ότι το αγροτικό εισόδημα στην Ελλάδα μειώνεται με ραγδαίους ρυθμούς, (γύρω στο 4-5% ετησίως), αλλά και το έλλειμμα (1,9 δις €) στο Αγροτικό Εμπορικό Ισοζύγιο, για εισαγωγές αγροτικών προϊόντων που θα μπορούσαν να παραχθούν στη χώρα μας. Παραβλέπει ακόμα τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον άμεσο κίνδυνο κατάσχεσης του 70% της υποθηκευμένης αγροτικής γης, από τις εισπρακτικές εταιρείες των τραπεζών, την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, που οδηγούν στην πλήρη διάλυση της Γεωργίας-Κτηνοτροφίας-Αλιείας.
Από κοντά και τα δύο κόμματα της πλουτοκρατίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που παριστάνουν τάχα τους σημαιοφόρους των δίκαιων αιτημάτων της αγροτιάς, ενώ  είναι κι αυτά υπεύθυνα για τη σημερινή τραγική κατάσταση της αγροτικής οικονομίας. Από την πλευρά του το ΚΚΕ, καταγγέλλει με ιδιαίτερη σφοδρότητα τους παλιούς του «συναγωνιστές» συμμάχους της Δεξιάς στην διαβόητη Πανθεσσαλική Επιτροπή των μπλόκων του 1999, με τους οποίους μοίραζαν κάποτε νομαρχιλίκια και δημαρχιλίκια,   Όλοι τους έπαιξαν παιγνίδια στην πλάτη των αγροτών. Κανένας αγρότης δεν θα πρέπει να τους εμπιστεύεται. Ιδιαίτερα τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που επανειλημμένα οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις τους εξακολουθούσαν να είναι υποταγμένες στην ιμπεριαλιστική πολιτική της Ε.Ε., που οδηγεί το λαό μας στην φτώχια, την ανεργία, τον αφανισμό. Η ένταξη της χώρας στην ΕΕ και η εφαρμογή της ΚΑΠ, ήταν τελικά η ταφόπλακα  για την ελληνική Γεωργία-Κτηνοτροφία-Αλιεία.
Η φτωχομεσαία αγροτιά, που αποτελεί τον κορμό της αγροτικής οικονομίας της χώρας μας, δέχθηκε όλ’ αυτά τα χρόνια την ασύδοτη δράση των μεγαλεμπόρων-μεγαλοβιομηχάνων που αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές το προϊόν του μόχθου τους και το πουλάνε στη συνέχεια μέσω των καταστημάτων τροφίμων και των σούπερμαρκετ σε πολλαπλάσιες τιμές. Είδε τα χωράφια της να υποθηκεύονται από την τοκογλυφική πολιτική της ΑΤΕ (που εξαγοράστηκε από την Τράπεζας Πειραιώς), είδε χιλιάδες τόνους αγροτικών προϊόντων να παραμένουν αδιάθετα και να σαπίζουν στις αποθήκες, είδε τις τιμές των γεωργικών εφοδίων να εκτινάσσονται στα ύψη, είδε την ακρίβεια του κόστους ζωής να αφανίζει τις οικογένειες τους.
Φτάνει πια.
Τίποτα δεν χαρίζεται. Όλα κατακτούνται με αγώνες.
Το Μ-Λ ΚΚΕ, συμπαραστέκεται στο δίκαιο  αγώνα που ξεκίνησε ξανά η αγροτιά και εκφράζει τη θέλησή της να παλέψει με τις γνήσιες δημοκρατικές και αγωνιστικές δυνάμεις της κυρίως της φτωχομεσαίας αγροτιάς προκειμένου αυτές να πάρουν την πρωτοβουλία μέσα από γενικές συνελεύσεις των αγροτικών συλλόγων, έξω και πέρα από την χρεοκοπημένη δράση των αγροτοπατέρων, για την προβολή και διεκδίκηση των άμεσων αιτημάτων, αλλά και την επιλογή μορφών πάλης που θα μπορούν να κάνουν πιο μαζικό και αποτελεσματικό τον αγώνα τους  και  να αναδείξουν σε πανελλαδικό επίπεδο τα κρίσιμα και πραγματικά αιτήματα της φτωχομεσαίας αγροτιάς που οδηγείται στη φτώχεια, την εξαθλίωση και τον αφανισμό.
  • Άμεση απόσυρση του νέου αντιασφαλιστικού εκτρώματος!
  • Όχι στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και της φορολόγησης των αγροτών!
  • Να μην καταργηθεί το αφορολόγητο!
  • Μέτωπο αντίστασης και πάλης του λαού ενάντια στα νέα και παλιά μνημόνια, για την ανατροπή της  πολιτικής της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ!
​Αθήνα, 25 Γενάρη 2016

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.