Ο Χαρδαλιάς συνεχίζει τα ψέματά του

 


Πες, πες, στο τέλος κάτι θα μείνει. Το γνωστό κανόνα του Γκέμπελς εφαρμόζει ο Χαρδαλιάς, πετώντας –με απόλυτη φυσικότητα- το ένα ψέμα μετά το άλλο. Τελευταίο «κατόρθωμά» του η δήλωση ότι γνωρίζουν ακόμα και σε ποια διεύθυνση κατοικεί το κάθε κρούσμα, που την έκανε στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μαγιορκίνη στις 28 Αυγούστου.
 
Ιδού ο σχετικός διάλογος:
 
«Γ. ΣΑΚΚΑΣ: Καλησπέρα. Κύριε Χαρδαλιά, αναφερθήκατε πριν νομίζω, στα ενεργά κρούσματα. Είπατε έναν αριθμό γύρω στα 3.500;
 
Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: 3.285.
 
Γ. ΣΑΚΚΑΣ: Ναι, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζουμε σε ποιες περιοχές βρίσκονται αυτά…
 
Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Ναι, γνωρίζουμε σε ποιες περιοχές είναι. Γνωρίζουμε και σε ποια διεύθυνση είναι το κάθε κρούσμα. Μέχρι εκεί όμως. Από εκεί και πέρα, οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ δίνουν λίγο-πολύ το περίγραμμα, σε σχέση με τις Περιφερειακές Ενότητες. Δεν υπάρχει κάποιο κρούσμα το οποίο μέσα από την πλατφόρμα δεν δηλώνεται και το βασικότερο γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή πού είναι, έτσι ώστε να μπορέσουμε να περιφρουρήσουμε την καραντίνα του, να είμαστε σε επαφή μαζί του και μάλιστα να συνδράμουμε σε περίπτωση που έχει τα οποιαδήποτε συμπτώματα».
 
Πρόκειται, φυσικά, για ψέμα. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι από τις 16 Ιούλη αυξάνονται πάρα πολύ τα λεγόμενα ορφανά κρούσματα, δηλαδή αυτά για τα οποία δε γνωρίζουν το χρόνο και την προέλευση της μόλυνσης με τον ιό. Βρίσκει και τα κάνει, βέβαια, εκμεταλλευόμενος  -εκτός των άλλων- το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι που υποβάλλουν τις ερωτήσεις είναι από ανεπαρκείς και αδιάφοροι για τις απαντήσεις που εισπράττουν από τους υπουργούς, μέχρι και κυβερνητικοί κολαούζοι.
 
Στον νέο Πίνακα που δημοσιεύουμε, με στοιχεία από τις ημερήσιες Εκθέσεις επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ, διαπιστώνουμε -πέραν των άλλων- ότι τα ορφανά κρούσματα για την περίοδο από τις 24 μέχρι και τις 28 Αυγούστου είναι περισσότερα από το άθροισμα των εισερχόμενων και των γνωστών κρουσμάτων. Τα τελευταία είναι (160+407=) 576 και τα ορφανά 593! Αυτό δε συνέβη για πρώτη φορά τώρα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.