Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί λειτουργούν σαν αποσμητικό στη βρομιά αυτού του διαρκούς τεράστιου σκανδάλου.

 

Η ανακοίνωση έγινε χθές από τον ΕΦΕΤ και αφορά το προϊόν της φωτογραφίας. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας (του ΕΦΕΤ), «προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένων παρασκευασμάτων κρέατος με τα στοιχεία: ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ/ΠΟΛΩΝΙΑ – Α 424 με ημερομηνία ανάλωσης 20-06-24 και ημερομηνία παραγωγής 21-06-23 που παράγονται από την εταιρεία με διακριτικό τίτλο «ΚΤΗΜΑ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ» (ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ). Σε συνέχεια εργαστηριακών αναλύσεων στο εργαστήριο της Δ/νσης Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα».

Συνεχίζει η λακωνική ανακοίνωση: «Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται κατωτέρω), να μην το καταναλώσουν».


 

Και τι γίνεται με τους καταναλωτές που αγόρασαν το προϊόν (έχει και «αλμπενί» -όπως λένε οι βορειοελλαδίτες- στη φίρμα: ΚΤΗΜΑ τάδε, όχι ό,τι να ‘ναι) και το… απόλαυσαν είτε με σάλτσα ντομάτας, είτε τηγανητό, είτε ψητό  στα κάρβουνα ή στη γκριλιέρα; Σκοτώθηκε η σαλμονέλα από την υψηλή θερμοκρασία, θα πει ο εξυπνάκιας. Και ο πάγκος που απλώθηκαν τα… υπέροχα σουτζουκάκια (με χοιρινό από τη Γερμανία, βοδινό από την Πολωνία και πρόβειο από την Ισπανία!) για να ξεπαγώσουν, τα χέρια που τα έπιασαν και μετά έκοψαν σαλάτα, τα σκεύη που ακούμπησαν;

Και τι έγινε με τους καταναλωτές που αγόρασαν άλλες παρτίδες, επίσης μολυσμένες, οι οποίες όμως δεν έτυχε να «κληρωθούν» στους ελάχιστους (ελαχιστότατους) δειγματοληπτικούς ελέγχους που κάνει ο απισχνασμένος από προσωπικό ΕΦΕΤ; Οσοι/ες ξημερώθηκαν στις τουαλέτες, πού να θυμούνται τι είχαν φάει πριν από 3-4 μέρες που θέλει για να ωριμάσει η σαλμονέλλωση; «Κάποια γαστρεντερίτιδα σέρνεται», θα είπαν, κι αν τους άρεσαν τα σουτζουκάκια, θα πήγαν ν’ αγοράσουν και άλλα, με τη σιγουριά (της άγνοιας) ότι ένα κατεψυγμένο προϊόν είναι και φτηνό και ασφαλές.

Το συγκεκριμένο προϊόν της συγκεκριμένης εταιρίας, που έτυχε να ελεγχθεί και να βρεθεί με σαλμονέλα είναι απλά μια σταγόνα στον απέραντο ωκεανό του διατροφικού σκανδάλου. Ενός σκανδάλου που είναι διαρκές και υποβιβάζει την ποιότητα της δημόσιας υγείας, την ποιότητα της διατροφής της φτωχολογιάς (γιατί μην μας πείτε ότι στις βίλες της Εκάλης και της Γλυφάδας μαγειρεύουν κατεψυγμένα σουτζουκάκια). Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί λειτουργούν σαν αποσμητικό στη βρομιά αυτού του διαρκούς τεράστιου σκανδάλου. Υποστελεχωμένοι, αλλά και διαβρωμένοι, πιάνουν κάτι «ψιλό» στη χάση και στη φέξη, ίσα-ίσα για να καλλιεργείται στο λαό η ψευδαίσθηση ότι δήθεν τα τρόφιμα που καταναλώνει είναι ελεγχόμενα και ασφαλή.

Εδώ και πάνω από δυο δεκαετίες με το διατροφικό σκάνδαλο και τα περιοδικά μεγάλα ξεσπάσματά του, που δεν μπορούν να θαφτούν ή να περάσουν στα «ψιλά»), το δόγμα της ΕΕ είναι ο… αυτοέλεγχος των επιχειρήσεων! 

Βάζουν δηλαδή τους καπιταλιστές, που μοναδικό τους μέλημα είναι η αποκόμιση του μέγιστου κέρδους, να… αυτοελέγχονται στα ζητήματα της ασφάλειας των τροφίμων! 

Στο δε εσωτερικό της ΕΕ δεν ασκείται κανένας έλεγχος στη διακίνηση. Τα τρόφιμα-εμπορεύματα διασχίζουν τα σύνορα ανέλεγκτα. 

Υπάρχουν δε και οι ιμπεριαλιστικές χώρες-πλυντήρια (την πρώτη θέση σ’ αυτό το ρόλο κατέχει η άλλοτε αποικιοκρατική Ολλανδία), που φέρνουν τρόφιμα από τρίτες χώρες, τα βαφτίζουν ευρωπαϊκά και μετά τα διακινούν-εμπορεύονται ελεύθερα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια