Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις αναλαμβάνουν την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων στα F-16 και άλλες αποστολές στον ΝΑΤΟικό σχεδιασμό 

 Επιβεβαιώνεται ο επικίνδυνος ρόλος της Αλεξανδρούπολης 

Η κυβέρνηση πρωτοστατεί και για τη βαθύτερη συμμετοχή των χωρών των Βαλκανίων στον πόλεμο. 


 

Συνάντηση - «φωτιά» Μητσοτάκη - Ζελένσκι έγινε χτες το απόγευμα στην Αθήνα στο περιθώριο της συνάντησης ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων που οργάνωσε η κυβέρνηση.

Σε αυτήν τη βάση Μητσοτάκης και Ζελένσκι είχαν συνάντηση «τετ α τετ», ενώ ακολούθησε και διευρυμένη συνάντηση με συμμετοχή αντιπροσωπειών. Ακολούθως δημοσιοποίησαν ένα «πολεμικό ανακοινωθέν» υπό τον τίτλο «Κοινή Δήλωση» των δύο μερών «για την ευρωατλαντική ενσωμάτωση της Ουκρανίας».

Στο κατάπτυστο κείμενο «αναγνωρίζουν» ευθύς εξαρχής «την ανάγκη να ενισχυθεί περαιτέρω η εδραιωθείσα ικανότητα της ευρωατλαντικής κοινότητας να αντιμετωπίζει υπάρχουσες και πιθανές παγκόσμιες προκλήσεις και απειλές ασφαλείας», τονίζοντας σε αυτό το πλαίσιο ότι «η Ρωσική Ομοσπονδία αποτελεί σημαντική απειλή για την ασφάλεια των Συμμάχων και για την ειρήνη και σταθερότητα του ευρωατλαντικού χώρου, όπως προβλέπει το Στρατηγικό Δόγμα του ΝΑΤΟ του 2022, το οποίο υιοθετήθηκε από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη στις 29 Ιουνίου 2022».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια