Ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε;

 


Είναι γνωστό το μπούλινγκ που δέχονται οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων από γονείς που έχουν τη λογική «πληρώνω και με τα λεφτά μου και με τις πλάτες των σχολαρχών-ιδιοκτητών του σχολείου-επιχείρηση κάνω το κουμάντο, ακόμη και στην παιδαγωγική και διδακτική διαχείριση της τάξης από τους εκπαιδευτικούς. Είναι στην ουσία υπάλληλοί μου, τους θεωρώ υποζύγια και απαιτώ την υποταγή τους». 

Για τα κρούσματα αυτής της συμπεριφοράς αφέντη προς δούλο από γονείς μαθητών περιούσιων ιδιωτικών σχολείων, όπου φοιτούν παιδιά της αστικής τάξης, έχει επανειλημμένα κάνει καταγγελίες η ΟΙΕΛΕ. Οταν μάλιστα πρόκειται για γονείς που έχουν εξουσία στα κυβερνητικά πόστα και σε θέσεις του μηχανισμού του συστήματος, τότε τα πράγματα οξύνονται και αποκτούν άλλη διάσταση.

Ολοι θυμόμαστε την περίπτωση του γιου Σαμαρά, που καθηγήτρια τον έπιασε να αντιγράφει στις εξετάσεις, και αντί να τιμωρηθεί ο μαθητής, η διοίκηση του σχολείου, κατ’ απαίτηση Σαμαρά, απέλυσε την καθηγήτρια!

Τώρα ρεσιτάλ τραμπουκισμού έδωσε ο βουλευτής της ΝΔ Μαρκόπουλος, γνωστός για το «πολλά βαρύ» ύφος του ακόμη και σε εκπομπές τηλεπαραθύρων.

Σε ενημέρωση γονέων «σχολείου βορείων προαστείων», όπως γράφτηκε, μήπως και θιχτεί το κύρος του σχολείου των γόνων της αστικής τάξης και του εσμού των μηχανισμών, ο Μαρκόπουλος επιτέθηκε με απειλές και σε έξαλλο ύφος σε καθηγητή των Μαθηματικών, για τους βαθμούς που έβαλε στην κόρη του. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, που αναφέρουν ότι στο γεγονός παρόντες ήταν και άλλοι γονείς, ο βουλευτής της ΝΔ, με ύφος «άκουσε τι σου λέω εγώ ‘’γατάκι’’», ούρλιαζε στον εμβρόντητο εκπαιδευτικό: «θα σε τελειώσω», «θα δεις τι θα πάθεις», «θα σε καταγγείλω στο υπουργείο Παιδείας».

Μετά την κατακραυγή, ο Μαρκόπουλος, προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα, κάνοντας λόγο για «μια παρεξήγηση η οποία διευθετήθηκε σε κλίμα συνεννόησης και καλής θέλησης καθώς ούτε μέτρα ζητήθηκαν ή πολύ περισσότερο υπήρξαν κατά του καθηγητή», ομολογώντας ότι είχε αυτήν ακριβώς την πρόθεση, αλλά αναγκάστηκε να κάνει πίσω λόγω του πολιτικού κόστους που θα υφίστατο. Δεν μας είπε, βέβαια, ποιος ήταν ο λόγος που προκάλεσε την «παρεξήγηση». Προφανώς, θεωρεί πως είναι δικαίωμά του να απαιτεί καλύτερους βαθμούς για το παιδί του.

Με θράσος χιλίων πιθήκων, ο Μαρκόπουλος, έριξε το φταίξιμο για τη διάσταση που πήρε η τραμπούκικη ενέργειά του σε πολιτικούς του αντιπάλους που του κάνουν, λέει, «πόλεμο λάσπης» με αφορμή το γεγονός ότι αυτός είναι πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το προαναγγελθέν έγκλημα των Τεμπών, όπου γίνεται συνειδητή προσπάθεια συγκάλυψης εγκληματικών κυβερνητικών ευθυνών και απένταξης του Μητσοτάκη από αυτό το «κάδρο».

Διαβάστε τη δήλωση Μαρκόπουλου και φρίξτε:

«Ο πόλεμος λάσπης κι απειλών κατά εμένα και των παιδιών μου συνεχίζεται. Γίνεται  κατανοητό πως όταν κάποιοι φθάνουν στο σημείο να εμπλέξουν οικογένειες στα πολιτικά μικροπαιχνιδια τους δηλώνουν την ένδεια και την αδυναμία τους. Την απουσία κάθε έννοιας ηθικής. 

Σύμφωνα λοιπόν με μπαράζ φημών,  εμπλέκεται το όνομα μου και του ενός  παιδιού μου σε υπόθεση φραστικής επίθεσης σε καθηγητή σχολείου. 

Μια διαφωνία, από αυτές που λογικό είναι να  υπάρχουν σε ένα σχολικό περιβάλλον,  η οποία λύθηκε άμεσα, εντός του σχολείου,  διογκώθηκε με ψεύδη για λόγους που όλοι κατανοούν κι από κέντρα που όλοι γνωρίζουμε. 

Μια παρεξήγηση η οποία διευθετήθηκε σε κλίμα συνεννόησης και καλής θέλησης καθώς ούτε μέτρα ζητήθηκαν ή πολύ περισσότερο υπήρξαν κατά του καθηγητή, ενώ και η κόρη μου συνεχίζει κανονικά τα μαθήματα της μαζί του, παρουσιάζεται αλλιώς. 

Κατανοούμε όλοι για ποιο λόγο σε αυτό το σημείο της εξεταστικής για την τραγωδία των Τεμπών υπάρχουν αυτές οι αθλιότητες. Καλώ λοιπόν όσους στοχευμένα χτυπούν την οικογένεια και τα παιδιά μου να σταματήσουν. Προσωπικά μπορούν να πουν για εμένα ό,τι θέλουν. 

Είμαι εδώ και δεν φοβάμαι. 

Απαιτώ όμως ξεκάθαρα κι αδιαπραγμάτευτα να σεβαστούν τα ανήλικα παιδιά μου και να τα αφήσουν κατά μερους. Πολύ περισσότερο μετά τις απειλές για την σωματική ακεραιότητα τους που προχθές δέχθηκα».

Ποιος ενέπλεξε τα παιδιά του στις πολιτικές διαμάχες; Τον ίδιο αφορούσαν οι καταγγελίες που έγιναν. Τα παιδιά του τα μπλέκει αυτός, χρησιμοποιώντας τα σαν ασπίδα για να κρύψει το νταϊλίκι του. 

Τι δουλειά έχει η Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών με ένα επεισόδιο σε ιδιωτικό σχολείο των βορείων προαστίων; Μήπως δεν είναι γνωστός για το ύφος του ο Μαρκόπουλος; Δεν είχε χαρακτηρίσει «γουρλίδικη» τη συγκεκριμένη Εξεταστική Επιτροπή και μετά το σάλο που ξέσπασε έσπευσε να ανακαλέσει; Δεν είχε πει, με το ίδιο ύφος, ότι «το διασκεδάζει» στις εργασίες της Επιτροπής, λόγω της παρουσίας βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ;

Κάτι τέτοιοι τύποι, όχι μόνο δεν έχουν την αξιοπρέπεια να αναγνωρίσουν τα λάθη τους, αλλά προσπαθούν με περισσότερο τραμπούκικο ύφος να βγουν στον αφρό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια