Οταν το δημόσιο πανεπιστήμιο βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της διάλυσης, οι φοιτητές διαλέγουν ή την υποταγή ή τον ανυποχώρητο αγώνα

 


Παραφράζοντας το σύνθημα του ΕΑΜ τον ματωμένο Δεκέμβρη του 1944, όταν ο λαός κλήθηκε να διαλέξει ανάμεσα στις αλυσίδες της τυραννίας που του ετοίμαζαν οι άγγλοι αποικιοκράτες ή τα όπλα, μπορούμε να πούμε ότι οι φοιτητές διαλέγουν τον δύσκολο αλλά δίκαιο και όμορφο δρόμο της ανύψωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της υπεράσπισης του δημόσιου πανεπιστήμιου με όλα τα μέσα ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη -και όλο τον εσμό που την στηρίζει- που επιδιώκει την άλωσή του, την πλήρη και αχαλίνωτη εμπορευματοποίησή του.

Παράνομη είναι η κυβέρνηση που δρομολογεί την κατεδάφιση του άρθρου 16 του Συντάγματος, παραβιάζοντας τη ρητή απαγόρευση ίδρυσης ιδιωτικών ΑΕΙ μέσω του νομικού τρικ του άρθρου 28 και όχι η φοιτητική νεολαία που το υπερασπίζει. 

Παράνομες είναι οι απειλές, οι εκβιασμοί, οι εγκύκλιοι-διαταγές του Πιερρακάκη και του Ζώρα σε φοιτητές και πανεπιστημιακούς που αρνούνται να εφαρμόσουν την απεργοσπαστική μέθοδο της διεξαγωγής των εξετάσεων με ψηφιακά μέσα και όχι οι φοιτητές που καταλαμβάνουν τις σχολές τους με αποφάσεις μαζικότατων γενικών συνελεύσεων.

Ολες οι απειλές έχουν πέσει στο κενό. Ακόμη και οι εισαγγελικές παραγγελίες δεν έχουν φέρει το ποθούμενο αποτέλεσμα για την κυβέρνηση. Οι καταλήψεις συνεχίζουν και νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έχει εξαγγελθεί για την ερχόμενη Πέμπτη 8 Φλεβάρη. 

Ακόμη και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΠΟΣΔΕΠ, αναγκάστηκε να εκδώσει ομόφωνη απόφαση στηρίζοντας τον αγώνα των φοιτητών και την ανυπακοή των πανεπιστημιακών, εξαγγέλλοντας 24ωρη απεργία για τις 8/2 και επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας για όλη την εβδομάδα, από τη Δευτέρα 5/2 έως την Παρασκευή 9/2.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια