Οι εγκληματικές ευθύνες της Boeing για το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων

‘Ύστερα από τη συντριβή των δυο αεροσκαφών 737 Max 8 της Boeing, το πρώτο τον περσινό Οκτώβρη στην Ινδονησία, και το δεύτερο πριν λίγες μέρες στην Αιθιοπία, που οδήγησαν στο θάνατο όλους τους επιβαίνοντες, 189 και 157 αντίστοιχα, υποχρεώθηκε η Boeing, μια εβδομάδα μετά, να καθηλώσει στο έδαφος το σύνολο του στόλου των αεροσκαφών της, τύπου 737 max, καθώς τα δορυφορικά δεδομένα δείχνουν κοινά στοιχεία στον τρόπο συντριβής των δυο αεροσκαφών που προκάλεσαν τα πολύνεκρα δυστυχήματα. Βέβαια η συγκεκριμένη εταιρεία και οι ΗΠΑ ήταν οι τελευταίοι που καθήλωσαν το συγκεκριμένο τύπο αεροσκαφών. Πρώτη ξεκίνησε η Κίνα που τα καθήλωσε την επομένη μέρα της συντριβής, 11Μάρτη, απαγορεύοντας ταυτόχρονα να εισέρχονται στον εναέριο χώρο της οποιασδήποτε ξένης εταιρείας αντίστοιχου τύπου αεροσκάφη. Ακολούθησαν δυο μέρες αργότερα οι χώρες της ΕΕ, στη συνέχεια ο Καναδάς, και όταν το αποφάσισαν όλες οι χώρες του κόσμου, αναγκάστηκαν να τα αποσύρουν και οι ΗΠΑ, αφού έτσι κι αλλιώς η πτήση των συγκεκριμένων αεροσκαφών είχε απαγορευθεί παντού και το ενδεχόμενο μιας τρίτης συντριβής αεροσκάφους θα οδηγούσε την Boeing σε ολοκληρωτική καταστροφή.
Η τραγική αυτή εξέλιξη, με την απώλεια 346 ανθρώπων, ανάμεσά τους πολλών παιδιών, που την εγκληματική ευθύνη, όπως όλα δείχνουν, την φέρνει αποκλειστικά η κατασκευάστρια εταιρεία, αποτέλεσε ένα μεγάλο πλήγμα ηθικό, πολιτικό και οικονομικό, τόσο για την Boeing όσο και για τις ΗΠΑ, ρίχνοντας στα τάρταρα τη φήμη της τεχνολογικής τους υπεροχής.
Δεν είναι μόνο η απώλεια δισεκατομμυρίων δολαρίων από την ακύρωση πωλήσεων χιλιάδων αεροσκαφών του συγκεκριμένου τύπου, αλλά είναι η καταστροφή της αξιοπιστίας μιας εταιρείας που θεωρείται «το εθνικό σύμβολο» των ΗΠΑ και είναι η μεγαλύτερη στο χώρο της παγκοσμίως. Που ενώ φέρνει την εγκληματική ευθύνη συντριβής του πρώτου αεροσκάφους, συνεχίζει αδιάφορη οδηγώντας με τον ίδιο τρόπο στο θάνατο τους επιβάτες και του δεύτερου αεροσκάφους και αν μπορούσε θα συνέχιζε και για τρίτο…
Αυτά προκαλεί ο εμπορικός πόλεμος των μεγάλων καπιταλιστικών κρατών και ο λυσσαλέος ανταγωνισμός των γιγάντιων μονοπωλίων για την κατάκτηση των παγκόσμιων αγορών, που μπροστά στη μεγιστοποίηση των αδηφάγων κερδών τους στέλνουν στο θάνατο χιλιάδες και χιλιάδες ανθρώπους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Σχόλιο