ΔΝΤ

Είναι πολύ επίμονη η προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου να εξωραϊσει το ΔΝΤ στη συνείδηση των μαζών, παρουσιάζοντας ως εντελώς ανώδυνη (!) την υπαγωγή της χώρας στον έλεγχο του. «Λαμβάνουμε ήδη τα μέτρα του ΔΝΤ. Εάν προσφύγουμε στο ΔΝΤ, δεν θα μας ζητηθούν πρόσθετα μέτρα, έχουμε ήδη μιλήσει μαζί τους» δήλωσε την Πέμπτη στο ευρωκοινοβούλιο.

Αυτό είναι ασύστολο ψέμα. Πέρα από τα μέτρα εξοντωτικής λιτότητας που έχει επιβάλει η Σκύλλα EE, η Χάρυβδη του ΔΝΤ θα απαιτήσει πολλά περισσότερα: Απόλυση εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στον ιδιωτικό, απελευθέρωση απολύσεων, γενίκευση της απασχόλησης κάποιων μερών την βδομάδα ή κάποιων ωρών την ημέρα σε όλες τις επιχειρήσεις, κατά την απόλυτη βούληση του εργοδότη.

Επιπλέον, πέρασμα σε ξένους ιδιώτες και ξένες δημόσιες επιχειρήσεις του νερού, του ηλεκτρικού ρεύματος, των ταχυδρομείων, των σιδηροδρόμων κ.λπ.
Θα ξαναγυρίσουμε στην εποχή της Ούλεν στο νερό και της Πάουερ στο ηλεκτρικό που μας διηγούνταν οι γονείς μας για την εποχή της Ελλάδας του 1930 και 1940!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.