Πάνε για προσπάθεια φίμωσης του διαδικτύου;


Ηξεις αφίξεις, ήταν ο κυβερνητικό εκπρόσωπος προπαγάνδας όταν στην σημερινή συνάντηση με τους πολιτικούς συντάκτες αναφέρθηκε το ζήτημα που προέκυψε μεταξύ Πάγκαλου ακαιτης ιστοσελίδαςzougla.gr
Και ενώ, ο Γ. Πεταλωτής, απέφυγε να καταδικάσει την ενέργεια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης που ζητούσε τις IP όσων χρηστών έγραψαν επικριτικά σχόλια για τον ίδιο, χωρίς όμως να δείχνει ότι συμφωνεί με αυτό, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει άρση της ανωνυμίας, του απορρήτου δηλαδή που διασφαλίζει αυτούς που γράφουν στο διαδίκτυο, για όσους χρήστες χρησιμοποιούν "μη κόσμιες" -σύμφωνα με την αισθητική της κυβέρνησης- εκφράσεις.


Με «θολές» εκφράσεις, «αυτή τη στιγμή δεν υποστηρίζω κάτι τέτοιο» είπε ο Πεταλωτής, αφήνοντας ανοιχτό να συμβεί κάτι τέτοιο στο μέλλον, προχώρησε σε αοριστολογίες: « Αυτό που λέμε εμείς ως κυβέρνηση, είναι ότι θα πρέπει να ανοίξει μια συζήτηση, έτσι ώστε να υπάρχει πραγματική προστασία από τους καθ’ έξιν υβριστές. Και εκεί είμαστε υπεύθυνοι όλοι μας».

Επειδή ξέρουμε από το παρελθόν που οδηγούν τέτοιοι προσχηματικοί διάλογοι που κάνει η κυβέρνηση, ας μην αποκλείσουμε ότι μπορεί να είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης του Μνημονίου προσπάθεια φίμωσης του διαδικτύου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.