Μερικές από τις αρετές του 1821 δεν αρέσουν και πολύ στους κυβερνώντες

Μερικές από τις αρετές του 1821 δεν αρέσουν και πολύ στους κυβερνώντες. Λέει για παράδειγμα ο Παπούλιας:


Είναι μια ημέρα μνήμης, μια περίλαμπρη ημέρα ενός λαμπρού σταθμού της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας. Ο ελληνικός λαός ξεσηκώθηκε άοπλος, με μόνο όπλο το πάθος για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της πατρίδας. Και κέρδισε αυτόν τον δύσκολο και σκληρό αγώνα.

Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής και σεβασμού απόλυτου στους αγωνιστές και τους νεκρούς εκείνου του Αγώνα.Σήμερα πάλι ο ελληνικός λαός αγωνίζεται σκληρά για να ξεπεράσει μια μεγάλη κρίση. Χρειαζόμαστε τις αρετές εκείνων που πολέμησαν τότε. Την αυταπάρνηση, τον άδολο πατριωτισμό και επειδή πάντοτε έδειξε ο ελληνικός λαός ότι διαθέτει αυτές τις αρετές, και σήμερα με όπλο ακριβώς αυτές τις αρετές θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίση για να χαρούμε μια πατρίδα και μια Ελλάδα που θα είναι ελεύθερη από κηδεμονίες και να ζήσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας σε μια καλύτερη πατρίδα



"Αυταπάρνηση και άδολος πατριωτισμός".

Ο Κολοκοτρώνης όμως είπε και το γνωστό "φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους".

Και υπάρχουν πολλοί "προσκυνημένοι" στις "Αγορές" σήμερα...

Όλοι αυτοί που ζητούν από τους εργάτες να δεχτούν έναν μεσαίωνα, για τον "ιερό" σκοπό του να θησαυρίζουν εις βάρος μας μια χούφτα βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές, καναλάρχες, δεσποτάδες, άστοί πολιτικοί και διάφοροι παρατρεχάμενοι-υποτακτικοί τους (μεγαλοδημοσιογράφοι, κρατικοί αξιωματούχοι σε διάφορα πόστα, μεγαλοδικηγόροι, κτλ, κτλ, κτλ).Αν δεν απαλλαχθεί η κοινωνία από αυτούς που παρασιτούν εις βάρος της, προκοπή δε θα δει. Και δε θα ησυχάσουμε μέχρι να δούμε προκοπή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.