4 Ράιχ

Εφιαλτικές είναι οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης που έληξε χθες τις πρώτες πρωινές ώρες και της οποίας οι αποφάσεις (που κωδικοποιήθηκαν ως «Σύμφωνο για το Ευρώ») θα εγκριθούν επίσημα στις 24 Μάρτιου από νέα σύνοδο κορυφής. Τρομάζει κανείς διαβάζοντας το κείμενο των Συμπερασμάτων, όπως έχουν καθιερώσει να αποκαλούν τις αποφάσεις, της συνόδου κορυφής. Οι Γερμανοί πέρασαν όλα όσα ήθελαν.
Το μεγαλύτερο αίσχος όμως, το οποίο αποδεικνύει και πόσο απερίγραπτος πολιτικός απατεώνας είναι ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και πόσο φαρσοκωμωδία ήταν το «αντάρτικο» που κήρυξε η δήθεν εξοργισμένη κυβέρνηση των πολιτικών δοσιλόγων εναντίον της τρόικας ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ, όταν αυτή αποκάλυψε τη συμφωνία εκποίησης ελληνικής δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, είναι η σχετική παράγραφος της απόφασης της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης. «Οι ηγέτες καλωσορίζουν (...) την ισχυρή δέσμευση της Ελλάδας να εκπληρώσει πλήρως και ταχέως το ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και ανάπτυξης της ακίνητης περιουσίας που έχει ανακοινώσει», αναφέρεται επί λέξει!

Έχουμε να κάνουμε με αδίστακτους ψεύτες! Στην Αθήνα αντάρτικο, στις Βρυξέλλες τα έδωσαν όλα!
Με δεδομένο δε ότι η συνολική αξία όλων των μετοχών που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο σε όλες τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο επιχειρήσεις ανέρχεται σε μόλις 6,5 δια ευρώ, είναι προφανές ότι τα υπόλοιπα... 43,5 δισ. (!) που λείπουν από τη δέσμευση που ανέλαβε επισήμως ο Γ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες θα επιχειρηθεί να βρεθούν με εκποίηση κρατικής γης!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.