Σαμαράς ένας νέος Γ.Α.Παπανδρέου

Η πραγματική θέση του Σαμαρά απέναντι στο Μνημόνιο έχει διατυπωθεί από την αρχή: κάποιος πρέπει να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, αλλιώς η μόνη αντιπολίτευση θα είναι το «πεζοδρόμιο».
Βαθμιαία, προσαρμόζει την «αντιμνημονιακή» ρητορική του, σε τρόπο που να αποκλείει κάθε υπόσχεση για αυξήσεις μισθών και συντάξεων, αλλά να εστιάζει στην «αναπτυξιακή διάσταση». Δηλαδή, σε ό,τι συμφέρει την ελληνική κεφαλαιοκρατία. Γιατί η «αναπτυξιακή διάσταση» έχει ως ακρογωνιαίο λίθο την «ανταγωνιστικότητα», η οποία προϋποθέτει την «κινεζοποίηση» της εργατικής τάξης.

Η τελευταία προσαρμογή της «αντιμνημονιακής» ρητορικής του Σαμαρά έχει τον τίτλο «αλλαγή των όρων του Μνημονίου». Ποιες είναι οι αλλαγές που ο Σαμαράς θέλει να επιφέρει στο Μνημόνιο; Είναι μήπως η αύξηση των μισθών και των συντάξεων, η αύξηση των κοινωνικών δαπανών, η αύξηση του επιδόματος ανεργίας, η μείωση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση;
Οταν ρωτήθηκε από το «Βήμα», έφερε ένα παράδειγμα: «Πολύ ενδεικτικά θα μπορούσα να σας πω για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, ώστε να επωφεληθεί η ελληνική ανταγωνιστικότητα και να ανασάνει η ελληνική οικονομία»!

Αυτό είναι το παράδειγμα που βρήκε να δώσει ο Σαμαράς. Μείωση της φορολογίας του κεφαλαίου, ώστε να βελτιωθεί η «ανταγωνιστικότητα», με δεδομένες τις συνθήκες μεσαιωνικής εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.