Γι’ αυτό δεν ήθελε να παραιτηθεί από πρωθυπουργός ο Γιώργος. Ελπίζει στην “ασυλία” της σοσιαλιστικής διεθνούς.

Έχουν ακουστεί πολλά και έχουν γραφτεί ακόμη περισσότερα, ωστόσο σας παρουσιάζουμε από τα πιο πιθανά σενάρια…


Ο Γιώργος Παπανδρέου, εκείνες τις περιπετειώδεις μέρες του Νοεμβρίου, έδειχνε ότι δεν ήθελε με τίποτα να αφήσει την πρωθυπουργική καρέκλα. Όχι… Δεν είχε μέλι. Τουλάχιστον δεν είχε μόνο… μέλι.
Σύμφωνα με το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, «ο Πρόεδρος εκλέγεται άμεσα από τα Μέλη και από τους φίλους του Κινήματος κάθε τέσσερα (4) χρόνια και έναν τουλάχιστον μήνα πριν τη διεξαγωγή του Συνεδρίου. Η διαδικασία εκλογής ρυθμίζεται με Κανονισμό του Εθνικού Συμβουλίου».
Ωραία ως εδώ… Μόνο που ο πρώην πρωθυπουργός εξελέγη πρόεδρος του Κινήματος στις 14 Νοεμβρίου 2007. Δηλαδή τέσσερα χρόνια, παρά κάτι μέρες, πριν το πολιτικό σκηνικό αλλάξει άρδην στην Ελλάδα…
Σύμφωνα, πάλι με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, όπως δημοσιεύεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ, Η θητεία του Προέδρου παρατείνεται για όσο διάστημα είναι Πρωθυπουργός.
Οι κρίσιμες ημέρες της «λήξης» της θητείας του Προέδρου (για πόσο ακόμη;) του ΠΑΣΟΚ πέρασαν χωρίς στην ουσία κανείς να μπορεί να… ανατρέψει από την Προεδρεία τον Παπανδρέου. Την ίδια στιγμή όμως, και σύμφωνα με τους «τύπους», η παραμονή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μπορεί να θεωρηθεί «έκνομη»!
Κανείς δεν μπόρεσε να επικαλεστεί το καταστατικό για να τον «ανατρέψει». Μένοντας όμως ακόμη στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ, και ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, μπορεί να ελπίζει για την επανεκλογή του στην Σοσιαλιστική Διεθνή (οι εκλογές έχουν προσδιοριστεί για την «άνοιξη του 2012»). Προϋπόθεση για να μπορεί να θέσει υποψηφιότητα είναι να… είναι ακόμη πρόεδρος του κόμματος.
Δύσκολες εποχές για έναν πρόεδρο που κρατήθηκε «ζωντανός» στην πολιτική ζωή του τόπου με… μάσκα οξυγόνου. Μένει στο παιχνίδι, μέχρι κάποιοι να αποφασίσουν να… τον βγάλουν από τη μηχανική υποστήριξη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.