Σαν Σήμερα: 05/07/2015

1687: Ο Ισαάκ Νεύτων εκδίδει το κυριότερο έργο του, τις τρίτομες «Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας», όπου παραθέτει τα τρία αξιώματα της μηχανικής και το νόμο της βαρύτητας.

1924: Επίσημη τελετή έναρξης των 8ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, που είχαν ξεκινήσεις στις 4 Μαΐου και ολοκληρώθηκαν στις 27 Ιουλίου. Πήραν μέρος 2.826 αθλητές και 130 αθλήτριες από 44 χώρες. Ο γλύπτης Κωνσταντίνος Δημητριάδης κερδίζει χρυσό μετάλλιο για το έργο του «Ο Δισκοβόλος» που θα τοποθετηθεί απέναντι από το Παναθηναϊκό στάδιο.

1946: Ο γάλλος μηχανικός Λουί Ρεάρ επιδεικνύει το πρώτο μαγιό μπικίνι σε υπαίθρια επίδειξη μόδας στο Παρίσι. Πήρε το όνομά του από την Ατόλη Μπικίνι στα νησιά Μάρσαλ, όπου έγιναν οι πρώτες δοκιμές ατομικής βόμβας, με τις εκρήξεις των οποίων παρομοιάστηκε η έκρηξη ενθουσιασμού που προκλήθηκε στον ανδρικό πληθυσμό από τη δημιουργία του νέου μαγιό. 

1950: Σκοτώνεται σε συμπλοκή με την αστυνομία ο ιταλός μαφιόζος Σαλβατόρε Τζουλιάνι. 

1969: Πεθαίνει ο γερμανός αρχιτέκτονας Βάλτερ Γκρόπιους. Έργο του η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

1982: Ορκίζεται η ανασχηματισμένη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου με τη συμμετοχή 14 εξωκοινοβουλευτικών προσώπων, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

1996: Γεννιέται η Ντόλι το πρόβατο, το πρώτο κλωνοποιημένο θηλαστικό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.