Δελτίο Τύπου της ΤΕ Εύβοιας για τη μεγάλη πυρκαγιά στα Ψαχνά Εύβοιας - Δήλωση του Γ. Μαρίνου

C:\Users\asimina\Desktop\kke_2_02.jpg
Κλιμάκιο της Κ.Ο Εύβοιας με επικεφαλής  το Γιώργο  Μαρίνο, βουλευτή του ΚΚΕ επισκέφτηκε το χωριό Μακρυκάπα όπου βρίσκεται σε εξέλιξη  μεγάλη πυρκαγιά.
Το κλιμάκιο  συναντήθηκε με τους αξιωματικούς  της πυροσβεστικής , τον περιφερειάρχη  Στερεάς και τον Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας , το δήμαρχο του Δήμου Διρφύων –Μεσαπίων και  κατοίκους της περιοχής.  
Ο Γιώργος  Μαρίνος σε δήλωση του ανέφερε : « Η  πυρκαγιά καίει μεγάλη δασική  έκταση γύρω από το χωριό Μακρυκάπα. Οι πυροσβέστες , όπως κάθε φορά και οι κάτοικοι του χωριού δίνουν σκληρή μάχη.
Πρώτα απ όλα επείγει να ενταθεί η επαγρύπνηση για την προστασία του χωριού,  ανθρώπινων ζωών και λαϊκών περιουσιών , να ενισχυθούν οι  επίγειες δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας και να συνεχιστεί η χρησιμοποίηση εναέριων μέσων το ξημέρωμα.   
Άμεσα,  επιβάλλεται να καταγραφούν οι ζημιές και να αποζημιωθούν οι πληγέντες.
Όπως είναι γνωστό το ΚΚΕ έχει έγκαιρα επισημάνει  τους κινδύνους για πυρκαγιές στο Νομό και έχει σημειώσει  ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική  των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχει αφήσει αθωράκιστες μεγάλες δασικές εκτάσεις στην κεντρική και βόρεια Εύβοια, οξύνει τα  προβλήματα που αντιμετωπίζει η πυροσβεστική υπηρεσία, διατηρεί τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό , μέσα και κονδύλια.  
Το ΚΚΕ θα συνεχίσει την παρέμβαση του , με όλα τα μέσα για να ενισχυθούν τα μέτρα πρόληψης και οι δυνάμεις της δασοπροστασίας.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.