Ανακοίνωση της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ

Ανακοίνωση της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ
Κάτω οι απειλές και τα τρομοκρατικά τελεσίγραφα των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων λακέδων τους
Όχι στο νέο βάρβαρο μνημόνιο
Πανεργατικός - παλλαϊκός αγώνας για την ανατροπή των μνημονίων καταλήστευσης του λαού και υποδούλωσης της χώρας
1.Παρά τις απροκάλυπτες επεμβάσεις και τους συντριπτικούς εκβιασμούς των ιμπεριαλιστών, παρά το κλείσιμο των τραπεζών, παρά την ακραία κινδυνολογία και την επιχείρηση εκφοβισμού στην οποία επιδόθηκαν οι ντόπιοι λακέδες τους (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) με τις τρομοκρατικές απειλές για επικείμενη έξοδο από την ΕΕ, την ευρωζώνη και το ευρώ, για επερχόμενο χάος και βέβαιη καταστροφή αν δεν υπερψηφιστεί το ΝΑΙ και δε σχηματιστεί κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» που θα υπογράψει άμεσα και θα εφαρμόσει ένα τρίτο μνημόνιο, οι πλατιές λαϊκές μάζες δεν υπέκυψαν στους αχαλίνωτους εκβιασμούς, δε υποτάχτηκαν στις πιέσεις, αντιστάθηκαν και καταδίκασαν, με κάθε τρόπο, την πολιτική των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων οργάνων τους.
Ο λαός αντιστάθηκε στο μαύρο μέτωπο των δυνάμεων του ιμπεριαλισμού και της ξενοδουλείας, που συνασπίστηκαν ακαριαία σε μια αντιδραστική δύναμη κρούσης, απ’ όλους τους πρώην πρωθυπουργούς και παράγοντες του αστικού κόσμου, τους βιομήχανους του ΣΕΒ και τους άλλους εκπροσώπους της εργοδοσίας, τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ, της ΟΤΟΕ και της ΠΑΣΕΓΕΣ και όλου του αντιδραστικού συρφετού σε μια ενορχηστρωμένη συγχορδία υπερασπιστών του «ναι» κάτω από τη μαύρη προπαγάνδα των μεγαλοκαναλαρχών.
Το συντριπτικό ποσοστό του ΟΧΙ (61,3 %), το υψηλό ποσοστό της αποχής, των άκυρων και των λευκών ψηφοδελτίων, στην πραγματικότητα, συμπύκνωσαν και κατέδειξαν τη συσσωρευμένη αγανάκτηση για όσα τράβηξε και συνεχίζει να υπομένει ο λαός μας από τους ξένους και ντόπιους δυνάστες του τα τελευταία πέντε χρόνια των βάρβαρων μνημονίων. Έκφρασαν τη λαϊκή αντίσταση στην ιμπεριαλιστική επιβολή, τη λαϊκή αποδοκιμασία και περιφρόνηση στα πολιτικά κόμματα που υπηρέτησαν, πειθήνια, το μνημονιακό μονόδρομο. Διεύρυναν το χάσμα ανάμεσα στο λαό και τον ιμπεριαλισμό, τη ντόπια μεγαλοαστική τάξη και τον προκλητικό προπαγανδιστικό μηχανισμό τους. 
Είναι βέβαιο πως οι ιμπεριαλιστές και οι ντόπιοι υπηρέτες της πολιτικής τους δεν θα αποδεχτούν την ήττα τους, δεν θα σεβαστούν τη στάση του λαού και τη λαϊκή ετυμηγορία. Αντίθετα θα κλιμακώσουν την επιθετικότητά τους. Ήδη, αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, συνεχίζουν τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, απαίτησαν την καρατόμηση του υπουργού Οικονομικών, προστάζουν την άμεση υπογραφή μιας αντιλαϊκής συμφωνίας, ενός νέου πολυετούς μνημονίου. Στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης, την περασμένη Τρίτη, κλιμακώνοντας τους εκβιασμούς τους, με την απειλή του Grexit και της χρεοκοπίας απαίτησαν την επιβολή ενός νέου πιο σκληρού πολύχρονου μνημονίου, θέτοντας τελεσίγραφο συνθηκολόγησης και υποταγής άνευ όρων στην κυβέρνηση, μέχρι αύριο, Κυριακή, που έχουν συγκαλέσει νέα Σύνοδο Κορυφής των χωρών της ΕΕ για να επισφραγίσουν την  ταπεινωτική παράδοση της κυβέρνησης.
2.  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πανέτοιμη για την πειθήνια προσαρμογή στις προσταγές των ιμπεριαλιστών, πήρε το σαρωτικό ΟΧΙ και το μετέτρεψε σε ΝΑΙ μέσα σε κλίμα «εθνικής ενότητας και ομοψυχίας». Τα κυβερνητικά ψέματα αποκαλύπτονται. Τα κυρίαρχα πολιτικά στρατόπεδα του ΟΧΙ και του ΝΑΙ (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) δεν ήταν, στην πραγματικότητα, αντίπαλα, κινούνταν στην ίδια κοίτη της ευθυγράμμισης και της υποταγής στους δανειστές ιμπεριαλιστές. Τώρα,  συναντώνται ανοιχτά και, από κοινού, χαλκεύουν νέα πολύχρονα δεσμά εξάρτησης και υποτέλειας για τη χώρα και το λαό μας. Ένα νέο τριετές μνημόνιο μεγαλύτερης υποδούλωσης της χώρας και νέας αντιλαϊκής επέλασης, με δάνειο 60-70 δις ευρώ, εκλιπαρεί να λάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παραδομένη στο έλεος των ιμπεριαλιστών που υπαγορεύουν τώρα ένα-ένα τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και τους εξευτελιστικούς όρους του.
Αποδεικνύεται, έτσι, πως καμιά λύση για το λαό και τα μεγάλα προβλήματα που τον ταλανίζουν δεν μπορεί να προκύψει από ναρκοθετημένα δημοψηφίσματα, όπως ήταν αυτό των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ της 5ης Ιούλη.
Αποδεικνύεται πως η προκήρυξη του δημοψηφίσματος και η προβολή του ΟΧΙ από την κυβέρνηση συνδέονταν με την εναγώνια προσπάθειά της να ξεπλύνει και να ντύσει με αριστερό περιτύλιγμα τη δική της δεξιά πολιτική και να νομιμοποιήσει στη συνείδηση του δημοκρατικού και αριστερού κόσμου τα μνημόνια με αριστερά εύσημα, αποσκοπώντας στη χειραγώγηση και ενσωμάτωση πλατιών λαϊκών μαζών.
Την ώρα που καλούσε το λαό να ψηφίσει ΟΧΙ, αποκαλύπτονταν πως είχε ήδη προσυπογράψει και αποστείλει στην ΕΕ τη συμφωνία για ένα διετές μνημόνιο, με δάνειο 30 δις ευρώ, πιστοποιώντας το μέγεθος του εμπαιγμού και της εξαπάτησης που επιχειρούσε σε βάρος του λαού.
3. Στη βάση αυτών των εκτιμήσεων και διαπιστώσεων το Μ-Λ ΚΚΕ και το ΚΚΕ(μ-λ) θεωρώντας πως πρόκειται για ένα ναρκοθετημένο δημοψήφισμα που έχει στόχο να εξαπατήσει το λαό, να τον εγκλωβίσει και να τον παγιδεύσει σε επικίνδυνες αυταπάτες, σε μια στημένη επιχείρηση που θα βγάζει λάδι την κυβέρνηση και την πολιτική της και θα μετατρέπει το ΟΧΙ  της Κυριακής σε ΝΑΙ της Δευτέρας κάλεσαν το λαό να καταγγείλει τον εμπαιγμό και να κάνει αποχή από το δημοψήφισμα, αναδείχνοντας τα πραγματικά διλήμματα, προβάλλοντας τις πραγματικές διαχωριστικές γραμμές και παλεύοντας για τη συγκρότηση των πραγματικών μετώπων λαϊκής, αντιιμπεριαλιστικής πάλης.
Και στη βάση αυτή, τόσο οι δύο οργανώσεις, όσο και η Λαϊκή Αντίσταση- Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία ανέπτυξαν στις ελάχιστες μέρες που απέμεναν την πολιτική τους δράση σε πανελλαδική κλίμακα, καλώντας το λαό να παραμερίσει τις σειρήνες των εύκολων λύσεων και των ψευδαισθήσεων, να μην υποκύψει σε κανένα πολιτικό εκβιασμό και να δυναμώσει τον αγώνα του για την ανατροπή των μνημονίων και την απαλλαγή του από τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας.
4. Μπροστά στο νέο κύμα αντιλαϊκής επίθεσης που έρχεται από τη Δευτέρα με το νέο τριετές μνημόνιο και τις απειλές μιας ακόμη πιο συντριπτικής σύνθλιψης του λαϊκού εισοδήματος, με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ, με εκτίναξη της φοροληστείας του ΦΠΑ και της μονιμοποίησης του ΕΝΦΙΑ, με τις νέες απολύσεις που θάρθουν και το μαζικό εξευτελιστικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν άλλο δρόμο να επιλέξουν για να υπερασπισθούν την επιβίωσή τους παρά να ξεσηκωθούν σε μαζικούς αγώνες.
Ο ευρύτερος προσανατολισμός της λαϊκής πάλης πρέπει να στρέφεται και να κατευθύνεται ενάντια στον αμερικάνικο και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό, την ντόπια μεγαλοαστική τάξη και τους πολιτικούς τους εκφραστές, κόντρα στη συμβιβαστική, συνθηκολόγα πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που οδηγείται στο αδιέξοδο και τη χρεοκοπία, ανοίγοντας το δρόμο για μια χειρότερη παράδοση στους ιμπεριαλιστές, σε ένα χειρότερο μνημόνιο, με πιο σκληρούς όρους και κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες για το λαϊκό κίνημα
 Τώρα με κλειστές Τράπεζες οργιάζουν τα σενάρια και βομβαρδίζεται ο λαός με τις τρομοκρατικές απειλές των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων λακέδων τους περί Grexit και χρεοκοπίας, αποσκοπώντας στον εκβιασμό του λαού, στην παράλυση των λαϊκών αντιδράσεων και στο αδιαμαρτύρητο πέρασμα του νέου αντιλαϊκού μνημονίου με όλα τα βάρβαρα μέτρα που το συνοδεύουν. Πάντα σε κάθε διαπραγμάτευση για το πέρασμα μιας μνημονιακής συμφωνίας στήνεται το ίδιο σκηνικό. Αυτός ο πολιτικός εκβιασμός της εκδίωξης από την Ευρωζώνη και της επιστροφής στη δραχμή αποτέλεσε τα τελευταία πέντε χρόνια το βασικό προπαγανδιστικό μοχλό για τη χειραγώγηση και καθυπόταξη του λαού προκειμένου να υπαχθεί και να παραμείνει κάτω από τον έλεγχο των μνημονίων υποδούλωσης και καταλήστευσης. Κανένας πολιτικός εκβιασμός από τους ιμπεριαλιστές δυνάστες και τους ντόπιους λακέδες τους και καμιά κάλπικη ή πραγματική απειλή περί Grexit δεν πρέπει να υποστείλει τον ασίγαστο αγώνα του λαού μας για την ανατροπή των βάρβαρων μνημονίων.
Ο λαός πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του, να αποκρούσει τις επιθέσεις και τα τελεσίγραφα των ιμπεριαλιστών, να ακυρώσει τις σειρήνες και τα αντιδραστικά σχέδια του νέου αντιλαϊκού μετώπου της «εθνικής συναίνεσης» και της «εθνικής ομοψυχίας», να παλέψει για την ανατροπή των αντεργατικών  μέτρων που πέρασαν και την απόκρουση αυτών που έρχονται, τη σταθερή διεκδίκηση και επανακατάκτηση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων που καταργήθηκαν, σε σύνδεση με τα γενικότερα αιτήματα πάλης για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για το γκρέμισμα του καθεστώτος της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας.
Πάνω στη βάση αυτών των κατευθύνσεων  που έχει χαράξει, θα συνεχίσει επίμονα και σταθερά να αναπτύσσει τη δράση του το Μ-Λ ΚΚΕ μέσα στο μαζικό, εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα. Και ταυτόχρονα, θα συμβάλει στα πλαίσια της ΛΑ-ΑΑΣ από κοινού με τους συντρόφους του ΚΚΕ(μ-λ), ώστε να δυναμώσει η ανεξάρτητη πανελλαδική αγωνιστική παρέμβαση και δράση της στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες για την υπόθεση του λαϊκού, αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.