ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΡΦΥΩΝ – ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΡΦΥΩΝ – ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21 Σεπτέμβρη 2015, συζητήθηκε μοναδικό θέμα η παράταση για λίγους μήνες των συμβάσεων των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας.
Για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή  αλλά και οι άλλες δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης κράτησαν τη στάση του συμβιβασμού απέναντι στην επιτακτική ανάγκη για μόνιμο προσωπικό, και μάλιστα τόσο που να καλύπτει τις πάγιες ανάγκες του Δήμου.
Αποτελεί πολιτική επιλογή η στάση του συμβιβασμού με το σακάτεμα της  ζωής  του λαού. Για να παλεύεις για το λαό πρέπει να διεκδικείς τις σύγχρονες ανάγκες σου και όχι να σηκώνεις τα χέρια ψηλά, πρέπει να συγκρούεσαι με τις πολιτικές και τις εκάστοτε κυβερνήσεις που πετσοκόβουν τους προϋπολογισμούς των Δήμων, που μετακυλύουν το βάρος στις πλάτες των εργαζομένων μέσω των Δήμων, που κυριαρχεί η λογική της ανταποδοτικότητας, όπως ισχύει και για τους εργαζόμενους στη συγκεκριμένη περίπτωση. Όμως και η δημοτική αρχή και οι άλλες δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης ψηφίζουν υπέρ στους μειωμένους προϋπολογισμούς και στο πασάλειμμα  με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Είναι απαράδεκτο να μην μπαίνει στο τραπέζι η συζήτηση για τους όρους και τις σχέσεις εργασίας και αντ αυτού να έρχεται εισήγηση που προβλέπει πενιχρούς μισθούς, τα Σάββατα να πληρώνονται με ρεπό και οι υπερωρίες και οι Κυριακές να πληρώνονται «κατ εκτίμηση».
Πάγια  θέση και διεκδίκηση των δυνάμεων της Λαϊκής Συσπείρωσης, είναι το σταθερό και μόνιμο προσωπικό, με τόσες θέσεις όσες απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου σε κάθε Υπηρεσία του, με δουλειά με δικαιώματα και όχι πετσοκομμένους μισθούς.
Αυτό διεκδικούν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλη την Ελλάδα, αυτή την αγωνιστική και ασυμβίβαστη στάση κρατάνε οι 5 κομμουνιστές Δήμαρχοι, εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, κόντρα στη λογική του συμβιβασμού με τα ψίχουλα που κρατάνε για το λαό, και στους Δήμους, ενώ την ίδια στιγμή δίνουν ζεστό χρήμα και εξασφαλίζουν κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο.
Οι εργαζόμενοι του δήμου  ξέρουν ότι έχουν τις δυνάμεις της  Λαϊκής Συσπείρωσης,  το ΚΚΕ, στο πλευρό τους και  μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο,  και στους αγώνες που απαιτούνται, για να διεκδικήσουν ολόκληρη και μόνιμη δουλειά, μισθό, σύνταξη, ασφάλιση, ζωή με δικαιώματα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.