Πίσω από μια φτηνή αντιπολιτευτική δημαγωγία η ΝΔ συγκαλύπτει την αντιδραστική πολιτική της

Σε μπαράζ δηλώσεων αντιλαϊκής ρητορείας και δημαγωγίας εφ’ όλης της ύλης έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες τα επιτελεία και τα στελέχη της ΝΔ. Με αφορμή τη σκοτεινή υπόθεση των συνομιλιών του υπουργού Εθν. Άμυνας, Π. Καμμένου, με βαρυποινίτη και με φόντο τη διαφημιζόμενη από την κυβέρνηση “έξοδο στις αγορές”, στήνεται για μια ακόμα φορά ένα σκηνικό τεχνητής έντασης και πόλωσης από τους δύο πυλώνες του αστικού πολιτικού συστήματος.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προκειμένου να στήσει το δικό της νέο “success story” της ανάκαμψης της οικονομίας και της “ανάπτυξης που έρχεται”, προετοιμάζεται για ένα νέο δανεισμό 5ετούς διάρκειας από τις περίφημες “αγορές”. Πίσω όμως από τα χαμόγελα και το κλίμα τεχνητής ευφορίας που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση, αποκρύπτεται επιμελώς πως για μια ακόμα φορά ο λαός θα κληθεί να πληρώσει “το λογαριασμό” τού νέου δανεισμού. Άλλωστε το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη θέση της αντιπολίτευσης, κατήγγειλε την τότε κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ πως “δανείζεται με πολύ υψηλό επιτόκιο αυξάνοντας το δημόσιο χρέος”, όταν οι τελευταίοι έβγαιναν στις περιβόητες αγορές.
Μπροστά σ' αυτό το γεγονός, η ΝΔ επιχειρεί να αλλάξει την πολιτική “ατζέντα” αναμοχλεύοντας την υπόθεση του Καμμένου, ζητώντας την άμεση σύσταση Εξεταστικής Εεπιτροπής από τη Βουλή. Καμιά αγωνία δεν διακατέχει τη ΝΔ για τα φαινόμενα διαπλοκής, όπως δημαγωγικά διατείνεται. Έτσι κι αλλιώς η διαπλοκή, την οποία επικαλείται τώρα η ΝΔ είναι σύμφυτη με το αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματα που το υπηρετούν. Αυτό εχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές στο παρελθόν επί των ημερών τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, ως βασικός πυλώνας του αστικού συστήματος, δεν εξαιρείται από τον κανόνα αυτό. Επιπλέον ο – πάλαι ποτέ αντιμνημονιακός – Π. Καμμένος δεν είναι ούτε καινούργιος ούτε “άφθαρτος”. Η πολιτική του διαδρομή ως παλιό κεντρικό στέλεχος  της ΝΔ είναι συνυφασμένη με τα πιο βρόμικα διαπλεκόμενα συμφέροντα της ντόπιας ολιγαρχίας, που πιστά υπηρετεί το κόμμα που τον γαλούχησε.
Η ΝΔ επιλέγει την τακτική αυτή για να προκαλέσει ένα τεχνητό κλίμα πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση στο πεδίο της λεγόμενης διαπλοκής, την ώρα που στο ζήτημα του νέου δανεισμού και των προεξοφλημένων αντιλαϊκών συνεπειών που αυτός θα έχει, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε πλήρη ταύτιση. Η ΝΔ αποτελεί τον πιο ένθερμο υπερασπιστή των λεγόμενων “αγορών”, τον πιο γνήσιο εκφραστή της “ελεύθερης οικονομίας”, του περίφημου “υγιούς ανταγωνισμού”, που είναι συνώνυμα της πολιτικής του πιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού που θέλει να σαρώσει εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις, σπέρνοντας τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Από την άλλη πλευρά ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ, που υποτίθεται πως θα χτυπούσε τα “νταούλια” και οι “αγορές” θα “χόρευαν στο ρυθμό του”, σήμερα εκλιπαρεί το ΔΝΤ για δυο καλά λόγια ώστε να βγει αύριο το πρωί γονυπετής, υπερχρεώνοντας για μια ακόμα φορά τη χώρα και βάζοντας το λαό να πληρώσει το τίμημα με νέους σκληρούς και επώδυνους όρους.

★★★

Με αφορμή την πολύκροτη υπόθεση της Ηριάννας, που βρίσκεται στην επικαιρότητα, καθώς και τη βάναυση καταπάτηση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων, η ΝΔ αποκαλύπτει ακόμα μια φορά το αντιδημοκρατικό περιεχόμενο της πολιτικής της.
Η κυβέρνηση χύνει κροκοδείλια δά­κρυα στην υπόθεση της Ηριάννας, ασ­κώντας υποτίθεται έντονη κριτική στο δικαστικό σώμα για την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισής της. Είναι στην πραγματικότητα όμως έκθετη και υπόλογη, αφού διατηρεί ατόφιο όλο το κατασταλτικό πλαίσιο, δίνοντας πάτημα στις δικαστικές αρχές για κατάφωρα αντιδημοκρατικές αποφάσεις.
Από τη μεριά της, η ΝΔ αποφεύγει επιμελώς να τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο θέμα επικαλούμενη την υποτιθέμενη “ανεξαρτησία” της δικαιοσύνης. Για να συγκαλύψει τη σιωπή της, σηκώνει πολύ κουρνιαχτό εξαπολύοντας επιθέσεις ενά­ντια στην κυβέρνηση, πως δήθεν παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης. Την ίδια ώρα και με αφορμή τα επεισόδια και τις γνωστές προβοκατόρικες ενέργειες του αποκαλούμενου “αναρχικού” χώρου στις τελευταίες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης, η ΝΔ βρίσκει χρυσή ευκαιρία για να ξεδιπλώσει την αντιδραστική  θεωρία των “δύο άκρων”, που θέτει στο στόχαστρο την Αριστερά, τους αγωνιστές, το ευρύτερο λαϊκό κίνημα, ενεργοποιώντας τα πιο συντηρητικά αντανακλαστικά.

★★★

Το πραγματικό, όμως, περιεχόμενο της πολιτικής της ΝΔ συνοψίζεται με πολύ γλαφυρό τρόπο στην πρόσφατη ομιλία του αρχηγού της, Κυρ. Μητσοτάκη, στο Γύθειο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “οι προτάσεις μας και το σχέδιό μας θα είναι καλά μελετημένα και καλά κοστολογημένα”, για να συμπληρώσει λίγο παρακάτω πως η υποσχετική για μείωση φόρων θα “εξισορροπηθεί δημοσιονομικά από μια λελογισμένη και στοχευμένη μείωση των κρατικών δαπανών”. Υπογράμμισε, επίσης, ο Μητσοτάκης πως υπάρχουν ακόμα σοβαρά περιθώρια “μείωσης της σπατάλης του Κράτους”. Η ΝΔ δηλώνει απροκάλυπτα πως η πολιτική της σηματοδοτεί νέες ακόμα πιο σκληρές περικοπές δαπανών στο Δημόσιο που αφορούν τόσο στη στήριξη των ρημαγμένων κοινωνικών δομών (Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια – Κοινωνική Ασφάλιση) όσο και στους καθημαγμένους μισθούς των εργαζομένων.
“Εμείς προτείνουμε ένα συνεκτικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων στους πιστωτές μας”, αντέταξε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας για μια ακόμα φορά την “υπεύθυνη” στάση του κόμματός του απέναντι στα ξένα αφεντικά.
Η ΝΔ προεξοφλεί από τώρα την υποταγή της στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών δανειστών, λέγοντας πως οι πιστωτές τάχα “θα δουν με άλλη οπτική γωνία το στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων”, εκλιπαρώντας για μερικά ψίχουλα από αυτούς, λέγοντας πως “ακόμα και 1% να κερδίσουμε η επιστροφή αυτού (...) θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη (...) χωρίς εκβιασμούς”.
Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται πως πίσω από το φθηνό δημαγωγικό λόγο και τα εφήμερα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα που εκτοξεύει η ΝΔ κρύβεται το πραγματικό πρόσωπο της πιο βάρβαρης και ληστρικής πολιτικής, που θα εφαρμόσει στις πλάτες του λαού με την πρώτη ευκαιρία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.