Κοροϊδιλίκι με τις «νέες ΜΕΘ»

Στις 8 Μάη, ο Κικίλιας ανακοίνωσε με μπόλικα ταρατατζούμ ότι αποφάσισε τη συγκρότηση «επιστημονικής επιτροπής για τον σχεδιασμό νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ». Οπως αναφέρει η σχετική απόφαση, «έργο της Επιστημονικής Επιτροπής είναι η εισήγηση προς το Υπουργείο Υγείας για την αύξηση των κλινών Μ.Ε.Θ. στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., με γνώμονα τη λειτουργικότερη δυνατή χωροθέτηση σε υπάρχουσες ή νέες κτηριακές νοσοκομειακές δομές, την αποτελεσματικότερη δυνατή στελέχωσή τους με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, την αρμονική συναρμογή τους με τις υπάρχουσες ήδη εν λειτουργία αντίστοιχες δομές και την άμεση ενσωμάτωσή τους στο ήδη υπάρχον σύστημα παροχής, φροντίδας και αξιοποίησης κλινών ΜΕΘ».

Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι η επιτροπή συγκροτήθηκε με κριτήριο τη «διαθεσιμότητα» των μελών της να παίξουν στο έργο της κυβέρνησης. Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι τα τέσσερα από τα πέντε μέλη της επιτροπής πήραν μέρος στην τηλεδιάσκεψη-φιέστα με τον Κούλη στις 8 Απρίλη (το πέμπτο μέλος είναι από στρατιωτικό νοσοκομείο). Εγγύηση αποτελεί και η επικεφαλής της επιτροπής, διευθύντρια της ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού», καθηγήτρια Αν. Κοτανίδου, που τις μέρες της καραντίνας τη βλέπαμε πότε να τηλεδιασκέπτεται με τον Κούλη και πότε να αδειάζει με… στιλ τις καταγγελίες της ΟΕΝΓΕ, διαβεβαιώνοντας ότι όλα πηγαίνουν ρολόι.

Η μακρά θητεία της δίπλα στον Χαρ. Ρούσσο (είναι ο προκάτοχός της στη διεύθυνση της ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού», ο γιατρός που έβαλε τους ασφαλίτες Διώτη και Σύρο στην Εντατική για να ανακρίνουν τον βαρύτατα και πολλαπλά τραυματισμένο και υπό την επήρεια κατασταλτικών φαρμάκων, Σάββα Ξηρό), αποτελεί την καλύτερη… συστατική επιστολή. Και σήμερα, άλλωστε, η κ. Κοτανίδου είναι εξέχον στέλεχος του Ιδρύματος «Θώραξ» που έχει ιδρύσει ο Ρούσσος, μέσα από σκανδαλώδεις διαδικασίες, χάρη στις διασυνδέσεις που ανέπτυξε με το ΠΑΣΟΚ, μέσω Χρυσοχοΐδη. Θυμόμαστε ακόμα το «γκαλά» που διοργάνωσε  τον Νοέμβρη του 2009 το «μαγαζί» του Ρούσσου στο Μέγαρο, για να μαζέψει λεφτά να φτιάξει νέες ΜΕΘ στον «Ευαγγελισμό»! Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, τι αντίληψη έχουν αυτοί οι άνθρωποι για το ΕΣΥ και πώς βλέπουν τη «συνεργασία» με τον «ιδιωτικό τομέα» και τους κάθε είδους «χορηγούς».

Για να τελειώνει το παραμύθι. Από τότε που κηρύχτηκε πανδημία του νέου κοροναϊού, ακούμε συνέχεια για εκατοντάδες ΜΕΘ που δημιουργήθηκαν και που θα παραμείνουν. Στην πραγματικότητα, έστησαν άρον-άρον κάποιες ΜΕΘ εκστρατείας, χωρίς στελέχωση με το αναγκαίο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, που είναι ο βασικότερος παράγοντας για τη λειτουργία της ΜΕΘ. Τι έκαναν; «Σκούπισαν» τις ΜΕΘ όλων των νοσοκομείων και μετακίνησαν το εξειδικευμένο προσωπικό (γιατρούς και νοσηλευτές) στις ΜΕΘ που προορίζονταν για περιστατικά CoviD-19. Οχι μόνο όσους/ες υπηρετούσαν σε ΜΕΘ, αλλά και όσους/ες υπηρετούσαν σε άλλες κλινικές ή τμήματα, εφόσον είχαν εξειδίκευση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.