Συρία

Η νεοναζιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, με την υπογραφή του Δένδια, ενός ελληνόφωνου υπουργού των  Εξωτερικών ,αποφάσισε να στηρίξει για ακόμη μία φορά την ιμπεριαλιστική επέμβαση, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου ενάντια στην φίλη χώρα Συρία.

Παράταση ως τον Ιούνη του 2021, του από 2011 δολοφονικού και παράνομου εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας, από τη "μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια
Το Συμβούλιο παρέτεινε  τα περιοριστικά μέτρα της ΕΕ κατά του συριακού καθεστώτος για έναν επιπλέον χρόνο, μέχρι την 1η Ιουνίου 2021. Σύμφωνα με τη στρατηγική της ΕΕ για τη Συρία, η ΕΕ αποφάσισε να διατηρήσει τα περιοριστικά της μέτρα κατά του συριακού καθεστώτος και των υποστηρικτών του, καθώς συνεχίζεται η καταπίεση του άμαχου πληθυσμού...

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ «αποτελεί μια ομολογία πολιτικής και στρατιωτικής ήττας της Δύσης, ενώ εισήλθαμε στον 10ο χρόνο αυτής της επίθεσης εναντίον της Συρίας από Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, Τουρκία, Ισραήλ, αραβικά δικτατορικά καθεστώτα, που προκάλεσε περισσότερους από 400.000 νεκρούς.

Θα αποτελούσε ελληνική εξωτερική πολιτική η αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων και, φυσικά, το τέλος του εμπάργκο και των κυρώσεων από ελληνικής πλευράς

Η Πρεσβεία της Συρίας στην Αθήνα ανέστειλε τη λειτουργία της τον Δεκέμβριο του 2012, ενώ, αντίστοιχα, η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Δαμασκό ανέστειλε τη λειτουργία της τον Ιούλιο 2012, για «λόγους ασφαλείας», όπως είχε υποστηριχθεί τότε.
«Η Συρία δέχθηκε μια βίαιη ιμπεριαλιστική επέμβαση, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, με στόχο να χάσει το δικαίωμα αυτοδιάθεσής της.Η Συρία δεν έχει δικτατορικό καθεστώς. Υπάρχει κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Μέσα σε αυτήν την κυβέρνηση συμμετέχουν δύο κομμουνιστικά κόμματα. Το μεγάλο αδελφό του ΚΚΕ, με υπουργούς και γραμματείς και το άλλο μικρότερο, με τους βουλευτές που είναι διάσπαση. Υπάρχουν επίσης σοσιαλιστικά κόμματα, πατριωτικές δυνάμεις, Κούρδοι βουλευτές κλπ».
Το Πατριαρχείο Αντιοχείας είναι το μόνο που ασχολείται με την κατάσταση.
«Επαίσχυντη είναι η στάση της Εκκλησίας και του Φαναρίου. Ειδικότερα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, όταν το ελληνορθόδοξο πατριαρχείο Αντιοχείας δίνει τη δική του μάχη εκεί. Δεν εστάλη ούτε μια επιστολή συμπαράστασης για τους χριστιανούς που δοκιμάζονται»..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.