Η ανατροπή των τετελεσμένων του 1974

 


Τα αποτελέσματα του ενδοτισμού τα είδαμε με την προκλητική δήλωση Ερντογάν, που επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση Ετζεβίτ επειδή δεν κατέλαβε ολόκληρη την Κύπρο το 1974! 

“Ίσως μάλιστα αν είχαμε πιέσει προς τον Νότο, το λέω αυτό με τα σημερινά δεδομένα, δεν θα υπήρχε πλέον Νότος-Βορράς, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε Τούρκους αξιωματικούς και στρατιώτες. 

Ακόμα και αν γίνει δεκτό ότι η δήλωση Ερντογάν αποτελεί φραστική υπερβολή στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα κατά των κεμαλιστών αντιπάλων του, δεν θα είχε τολμήσει να την εκστομίσει εάν η ελληνική πλευρά δεν “αγωνιούσε” να διατηρήσει τις ψευδαισθήσεις περί “καλού κλίματος” που δήθεν δεν πρέπει να χαλάσει. Εάν το Κυπριακό δεν είχε υποβαθμιστεί και τεθεί στο περιθώριο των προτεραιτήτων της σημερινής κυβέρνησης. Εάν η ελληνική πλευρά δεν είχε αφήσει το θέμα να ξεχαστεί διεθνώς, παραιτούμενη από την οφειλόμενη καταγγελία κραυγαλέων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και της τουρκικής βαρβαρότητας και ασυδοσίας. Προφανώς, αυτά είναι τα “σημερινά δεδομένα” για τα οποία κάνει λόγο. 

Ο Ερντογάν δεν απειλεί απλώς την ακεραιότητα, αλλά και την υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Διαψεύδοντας και τα διάτρητα προσχήματα της τουρικικής πλευράς, ότι δήθεν η εισβολή του 1974 έγινε για την προστασία των Τουρκοκυπρίων. Οι οποίοι ήδη αισθάνονται ξένοι στον τόπο τους και μεταναστεύουν μαικά.

Άλλωστε, “τρώγοντας έρχεται η όρεξη”. Από τη στιγμή που η ελλαδική και κυπριακή πλευρά νομιμοποίησαν τα τετελεσμένα της εισβολής αποδεχόμενες ως πλαίσιο “λύσης” τη  λεγόμενη “διζωνική-δικοινοτική-ομοσπονδία”, για ποιο λόγο να μη διεκδικήσει και άλλα; Πέρα από την προσέλκυση των ακροδεξιών Τούρκων ψηφοφόρων, ο Ερνντογάν περνά και το μήνυμα ότι …. μας κάνει και χάρη που δεν εισβάλλει και στις εναπομένουσες ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Πάγια θέση  είναι ότι μόνη αποδεκτή λύση του Κυπριακού είναι η ανατροπή των τετελεσμένων της εισβολής του 1974, η οποία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, μαζί με τον εποικισμό που ακολούθησε. Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που δεν πρέπει να νομιμοποιηθούν με κανένα τρόπο. 

Ζητάμε την αποχώρηση κατοχικών στρατευμάτων και εποίκων και πλήρη αποκατάσταση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στη βάση της δημοκρατικής αρχής, της ισονομίας και της ισοπολιτείας,  με τερματισμό του καθεστώτος των “εγγυήσεων” και κλείσιμο των βρετανικών βάσεων, καταλοίπου της αποικιοκρατίας. Η δημιουργία κρατικού μορφώματος τύπου “Σχεδίου Ανάν”, μόνο περαιτέρω προσχήματα θα δώσει στον τουρκικό επεκτατισμό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.