Το Ε.ΠΑ.Μ. στην "καρδιά" του ευρωσυστήματος

Δελτιο Τυπου

Παρέμβαση στην καρδιά του ευρωσυστήματος έκανε το Ε.ΠΑ.Μ., επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του και εκτός συνόρων.
Στο πλαίσιο της συνέντευξης - ομιλίας στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ του προέδρου του eurogroup κ. Ντάιζελμπλουμ, ο Ολλανδός πολιτικός αναγκάστηκε ουσιαστικά να καταπιεί τη γλώσσα του, όταν του έγινε ερώτηση για την παραβίαση των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα και μάλιστα η χώρα του η Ολλανδία συμμετέχει σε αυτή την παραβίαση των δικαιωμάτων! Το γεγονός αυτό θορύβησε τον...
πρόεδρο του eurogroup καθώς δεν μπόρεσε να εξηγήσει στους Ολλανδούς δημοσιογράφους την πραγματικότητα.
Οι ερωτώντες, φοιτητές του Πανεπιστημίου, κάλυψαν όλο το εύρος της εσωτερικής και πολιτικής σκηνής της Ολλανδίας αλλά και τα όσα συμβαίνουν στην ευρωζώνη και ειδικά στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, μετά από ενημέρωση που παρασχέθηκε από τον επικεφαλής των Διεθνών Σχέσεων του Ε.ΠΑ.Μ. πρέσβη ε.τ. κ. Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο, ο εκ των ερωτώντων φοιτητών Igno Notermans, έθεσε στον κ. Ντάιζελμπλουμ, το ζήτημα της πολιτικής της λιτότητας στην Ελλάδα. Ο Ολλανδός πολιτικός παραδέχθηκε ότι η λιτότητα δρα αρνητικά στην ανάπτυξη και ότι τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη πληρώνουν τον λογαριασμό!
Ωστόσο, όταν τέθηκε η ερώτηση σχετικά με τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στην οποία συμμετέχει η Ολλανδία, λόγω των μέτρων λιτότητος, ο κ. Ντάιζελμπλουμ δεν μπόρεσε να απαντήσει επί της ουσίας.
Η ερώτηση που τέθηκε από τον επικεφαλής των διεθνών Σχέσεων του Ε.ΠΑ.Μ. κ. Χρυσανθόπουλο, ήταν η εξής:
«Ονομάζομαι Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος και είμαι συνταξιούχος Έλληνας Πρέσβης που μένει προσωρινά στην Ολλανδία. Ταυτόχρονα είμαι επικεφαλής των Διεθνών Σχέσεων του Ε.ΠΑ.Μ., ενός Ελληνικού κόμματος, που είναι ακόμα εκτός Βουλής.
Σας συγχαίρω κ. υπουργέ για τις δραστηριότητές σας στην Ολλανδία. Το ερώτημά μου είναι το εξής: Τον Φεβρουάριο της περασμένης χρονιάς, μια έκθεση του ειδικού αντιπροσώπου του ΟΗΕ αναφερόταν στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που σημειώθηκαν στην Ελλάδα λόγω των μέτρων λιτότητος.
Τον Σεπτέμβριο είχα συναντηθεί με το Υπουργείο Εξωτερικών σας και συζητήσαμε το θέμα. Υπήρξε από την πλευρά τους η παραδοχή ότι πράγματι  παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και ζήτησαν περαιτέρω διευκρινίσεις. Η άποψη τόσο δική μου όσο και του Ε.ΠΑ.Μ. ήταν "να εφαρμοστούν οι συστάσεις του ΟΗΕ που υπογραμμίζονται στην έκθεση, στην οποία αναφέρεται ρητώς ότι, πριν υιοθετηθεί οποιοδήποτε μέτρο να γίνεται εκτίμηση των επιπτώσεων που θα έχει το μέτρο αυτό στον λαό.
Και αν οι αρνητικές  επιπτώσεις είναι μεγάλες τότε να μην υιοθετηθούν τα εν λόγω μέτρα. Θέλω επίσης, να σας ρωτήσω αν η αντίθεση και ευθεία σύγκρουση που υπάρχει αυτή τη στιγμή μεταξύ της πολιτικής των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΕΕ και της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής της, συνεπικουρούμενης άλλων αντιθέσεων, οδηγούν σε διάλυση την ΕΕ και αν θα πρέπει να επιλυθούν».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του eurogroup κ. Ντάιζελμπλουμ απάντησε λέγοντας ότι προσπαθούν να λαμβάνουν μέτρα, που να μην υποχρεώνουν τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα να υποφέρουν και επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του. Απέφυγε όμως να τοποθετηθεί στο μείζον ζήτημα της σύγκρουσης ων ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική των Βρυξελλών. Ενδιαφέρον ωστόσο, έδειξαν για το γεγονός οι Ολλανδοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ αλλά και οι προσκεκλημένοι.
Αθήνα 8 Μαρτίου 2017
Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Σχόλιο