Αγιορείτικη συνταγή: Μελιτζανοσαλάτα
Ὑλικά :
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά της σούπας ἁλάτι ψηλό
5 κουταλιές της σούπας ξύδι
Ἐκτελέση :Ψήνουμε τις μελιτζάνες στόν φοῦρνο, ὥσπου νά μαλακώσουν καλά, καί τις ξεφλουδίζουμε.
Περνᾶμε ὅλα τα ὑλικά ἀπό το μπλέντερ, ὅπου ρίχνουμε λίγο λίγο το ἁλάτι.
Δοκιμάζουμε , μήπως χρειάζεται κι ἄλλο ξύδι ἦ ἁλάτι.
Σχόλια