Μεθοδεύσεις

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Σοφία Ντούρου Νομαρχιακή Σύμβουλος

Προς τον κ. Μπουραντά, Νομάρχη Κοινοποίηση:
κ. Βουρδάνο, αντινομάρχη
κ. Ηλία, δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών

Κύριε Nομάρχα
Στο Ν.Σ. της 1/9/10 ψηφίσαμε την πρόταση για τη διάθεση του ποσού των 300.000 ευρώ προκειμένου να καθαριστεί η εκβολή του Λήλαντα ποταμού.

Στην 6η Ν.Ε. της Παρασκευής 9/9/10 ήρθε εισήγηση για απ’ ευθείας ανάθεση του έργου σε συγκεκριμένο εργολάβο.
Στην διαφωνία μας ένα τόσο μεγάλο έργο να δοθεί με απ’ ευθείας ανάθεση λάβαμε την απάντηση ότι το έργο επείγει γιατί έρχεται φθινόπωρο και υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας.
Μόνο που αυτό είναι γνωστό από το 2009 όταν πλημμύρισαν οι περιοχές γύρω από το Λήλαντα ακριβώς γιατί δεν είχαν γίνει έγκαιρα τα απαραίτητα έργα.

Το πρόβλημα είναι γνωστό άλλωστε εδώ και χρόνια.

Αντί να προχωρήσει το έργο διευθέτησης του ποταμού που έχει ανάγκη η περιοχή, γίνονταν κάποια «μπαλώματα» με τα γνωστά αποτελέσματα.

Δεκάδες σπίτια πλημμύρισαν, νοικοκυριά καταστράφηκαν, όπως και καλλιέργειες και αυτός ο κόσμος δεν έχει ακόμα αποζημιωθεί.

Είναι πρόκληση όμως να ερχόμαστε στο παρά ένα και να επικαλούμαστε το κατεπείγον του προβλήματος για να προχωρήσει η Ν.Α. Εύβοιας στην απ’ ευθείας ανάθεση που πριν καν αποφασιστεί είχε ειδοποιηθεί, όπως μας είπαν , ο εργολάβος για να φέρει πλωτό από τη Θεσσαλονίκη!!!

Εμείς αντιδράσαμε από την πρώτη στιγμή και ξεκαθαρίσαμε ότι δεν δεχόμαστε την απευθείας ανάθεση.
Το θέμα αναβλήθηκε.

Όπως αναβλήθηκε και την Παρασκευή 17/9/10 όπου ήρθε πρόταση να προχωρήσει με τη διαδικασία του άρθρου 3 και 28 του Ν 3669/08 δια προσκλήσεων μεταξύ περιορισμένου αριθμού εργοληπτών.
Και σε αυτή την εισήγηση ήμασταν αντίθετοι.

Σήμερα Τρίτη 21/9/10 η εισήγηση άλλαξε (για τρίτη φορά) και η επιτροπή προχώρησε στη δημοπράτηση του έργου.
Παρ’ όλο που πάρθηκε αυτή η απόφαση δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι μεθοδεύτηκαν ενέργειες που θεωρούμε ότι αφήνουν εκτεθειμένη τη Ν.Α. Εύβοιας.
Περιμένουμε λοιπόν να πάρουμε τις απαντήσεις.
Γιατί τόση επιμονή στην απευθείας ανάθεση;

Ποιοι έχουν την πολιτική ευθύνη να έρχονται στην 6η Ν.Ε. εισηγήσεις που φωτογραφίζουν «προειλημμένες αποφάσεις» απευθείας ανάθεσης ενός τόσο μεγάλου έργου;
Χαλκίδα 21/9/10"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.