Ετσι παίζεται το παιχνίδι


Είναι πάγια τακτική των μονοπωλίων να ρίχνουν πακτωλό χρημάτων στα ΜΜΕ (μέσω διαφημίσεων) για να ξεχαστεί και να περάσει στην αφάνεια όσο πιο γρήγορα γίνετε κάθε εμπλοκή τους σε σκάνδαλο που ήρθε στην δημοσιότητα.

Αυτή την τακτική την είδαμε αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις τηλεφωνικές υποκλοπές και με την αυτοκτονία (;) Τσαλικίδη στελέχους της Vodafone.

Η Siemens έχει παράδοση σ’ αυτό. Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι αν υπάρξει ΜΜΕ που η πολυεθνική ξεχάσει να το μπουκώσει, αυτό βγαίνει και κράζει πολυεθνική και τα άλλα ΜΜΕ γιατί αισθάνεται «ριγμένο». Το είδαμε στο παρελθόν με την οικονομική εφημερίδα «Αξία», απ’ όπου είναι και η φωτογραφία που δημοσιεύουμε, το βλέπουμε σήμερα με δημοσίευμα
του «Ποντικιού». Το αναδημοσιεύουμε:

«Φαίνεται ότι θα ξεσπάσει νέος σαματάς όταν το υπουργείο Υγείας απαντήσει στο αίτημα του βουλευτή του Πασοκ, Λεωνίδα Γρηγοράκου, που έχει διατυπωθεί μέσω της εξεταστικής, για το πόσα συνολικά δις ευρώ έχει εισπράξει η Siemens τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια από την προσφορά της σε αξονικούς τομογράφους …
Δεν είναι τυχαίο ότι, ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα για πρώτη φορά η Siemens κάνει καταχωρήσεις, κυρίως επιλεκτικά στις κυριακάτικες εφημερίδες των μεγάλων εκδοτικών, προκειμένου να στηριχθεί το χαμένο κύρος της … Αξίζει να σημειωθεί η ειδική καταχώρηση που υπάρχει για την μεγάλη κοινωνική προσφορά της εταιρείας με τους αξονικούς τομογράφους … τρέχει να προλάβει το θόρυβο που έρχεται για το θέμα αυτό».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.