60 χρόνια ΝΑΤΟ

60 χρόνια ΝΑΤΟ [φωτο]Εξήντα χρόνια ΝΑΤΟ, η ίδια ιστορία. Χούντες, πόλεμοι, τρομοκρατία.  Στα εξήντα τρία του χρόνια το ΝΑΤΟ είναι υπεύθυνο για τα χειρότερα δεινά που έχει υποστεί η ανθρωπότητα από το ΒΠΠ και μετά.
Στην ιδρυτική του διακήρυξη έλεγε ότι ήταν μια  «Στρατιωτική αμυντική συμμαχία χωρών, που έχει σκοπό την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των σε διάφορους τομείς (στρατιωτικό, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, μορφωτικό), την προώθηση των γεωπολιτικών συμφερόντων και την αποτροπή της ένοπλης επίθεσης εναντίον κάποιας χώρας – μέλους από άλλες».
Στην πραγματικότητα όμως είναι το ιμπεριαλιστικό όργανο της επιβολής των Αμερικανικών συμφερόντων πάνω στις χώρες μέλη, καθώς και στις υπόλοιπες  χώρες. Τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου διατείνονταν, ότι τάχα «προστάτευε» τις χώρες της Δ. Ευρώπης από τον «κομμουνιστικό κίνδυνο». Μετά τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας, αποδεδείχθηκε περίτρανα, πως ο μόνος κίνδυνος από τον οποίο θέλουμε όλοι προστασία, είναι το ίδιο το ΝΑΤΟ.

Η χώρα μας δεν επιτρέπεται να πληρώνει διάφορες αποστολές όπως:
ΔΥΝΑΜΗ UNIFIED PROTECTOR: Ξεκίνησε μετά τις αναταραχές στη Λιβύη εναντίον του Καντάφι. Συμμετέχουμε με μία φρεγάτα. Κάθε μήνα μας κοστίζει 4,5 εκατ. ευρώ!
KFOR: Στο Κοσσυφοπέδιο από τον Ιούνιο του 1999 και η συμμετοχή μας σε αυτή μας κοστίζεικάθε χρόνο 26,5 εκατ. ευρώ.Συμμετέχουμε με 430 άτομα.
ΔΥΝΑΜΗ SNMCMG2: Συμμετέχουμε με ένα ναρκαλιευτικό.Στοιχίζει 16,2 εκατ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ UNIFIL: Πρόκειται για διεθνή ναυτική δύναμη, που εκτελεί περιπολίες και έλεγχο στο θαλάσσιο και εναέριο χώρο έξω από τα χωρικά ύδατα του Λιβάνου. Το ετήσιο κόστος της ανέρχεται σε 4,8 εκατ. ευρώ.
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: Το ετήσιο κόστος της αποστολής είναι 4,4 εκατ. ευρώ. Η Ελλάδα συμμετέχει με ένα Λόχο Μηχανικού, τμήματα υποστήριξης και ασφαλείας, δύο αεροσκάφη C-130, για εκτέλεση αερομεταφορών στο Καράτσι του Πακιστάν, ένα τμήμα για υποστήριξη της Επιχείρησης στο Καράτσι και μικρό αριθμό επιτελών-συνδέσμων. Η συνολική δύναμη της αποστολής ανέρχεται στους 175 άνδρες.
Επιπλέον η συμμετοχή, διευκόλυνση, υποστήριξη σε στρατό κατοχής είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο και τη θέληση του Ελληνικού Λαού. Ας ευχηθούμε  και ας αγωνιστούμε για ένα κόσμο ειρηνικό, δίκαιο, χωρίς ΝΑΤΟ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.