ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ :Ξεχειλίζει το μίσος κατά των εργατών.

Ξεχειλίζει το μίσος κατά των εργατών.



Δεν υπάρχει ομιλία της Ντ. Μπακογιάννη που να μην υπάρχει βρώμικη και συκοφαντική επίθεση κατά των ταξικών αγώνων, του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, ακριβώς γιατί ως γνήσιο μόρφωμα των επιχειρηματικών ομίλων το κόμμα της αναγνωρίζει πολύ καλά ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος και εχθρός. Ο,τι και αν ερωτάται στις συνεντεύξεις της, δεν «ξεχνάει» να επιτεθεί στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, ενώ είναι τέτοιο το μίσος κατά των εργατών και των αγώνων που κάνουν για τα δικαιώματά τους, που δε διστάζει να φέρνει την πραγματικότητα στα μέτρα της, επιστρατεύοντας βέβαια ψέματα και συκοφαντίες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνέντευξή της στην ιντερνετική τηλεόραση του «Βήματος», που όταν ρωτήθηκε για τη θέση του κόμματός της για τις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα, αφού δήλωσε «πιστεύουμε στις ελεύθερες διαπραγματεύσεις, χωρίς παρέμβαση του κράτους», τασσόμενη ουσιαστικά υπέρ της κατάργησης του κατώτατου μισθού, έσπευσε να συμπληρώσει: «Οταν παρεμβαίνει το κράτος με τον οποιονδήποτε τρόπο είναι στρέβλωση. Οπως αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, επιτρέψτε μου να πω, π.χ. εδώ και τρεις μήνες μπορεί και τέσσερις μήνες στο Βόλο με τη βιομηχανία ή στον Πειραιά με τη βιομηχανία, το ότι βρίσκονται 10 άνθρωποι του ΠΑΜΕ και ουσιαστικά καταστρέφουνε μία βιομηχανία και τους εργαζόμενους όμως σε αυτήν...». Καμία σημασία δεν έχει για την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας να μάθει τα πραγματικά περιστατικά, όπως για παράδειγμα ότι δεν γίνεται καμία απεργιακή κινητοποίηση στη χαλυβουργία του Βόλου ούτε καν πως δεν υπάρχει χαλυβουργία στον Πειραιά. Πολύ περισσότερο δεν την ενδιαφέρει να μάθει για τις 105 απολύσεις των εργατών ή ότι ο Μάνεσης θέλει να κατεβάσει τους μισθούς στα 500 ευρώ. Το μόνο που τη νοιάζει είναι να στηριχτούν τα καπιταλιστικά συμφέροντα γι' αυτό και βγάζει το ταξικό μίσος της σε βάρος των εργατών

Δ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.