Χρεοκοπημένα παραμύθια – μπούμερανγκ

Χρεοκοπημένα παραμύθια – μπούμερανγκ«Εάν είχαμε ιδιωτικοποιήσει τον ΟΣΕ οι πολίτες θα πλήρωναν το μισό χαράτσι για τα ακίνητά τους. Και αν προχωρούσαμε με τις συγκοινωνίες ενδεχομένως να είχαμε απαλλαγεί πλήρως».
Τέτοιες απίστευτες μπαρούφες και τερατώδη ψέματα, όπως το παραπάνω που με κυνισμό και ξετσιπωσιά έλεγε χτες (στον ΣΚΑΪ) ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Α. Σπηλιωτόπουλος, επιστρατεύουν τα στελέχη της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου για να εξαπατήσουν τα λαϊκά στρώματα και να υφαρπάσουν την ψήφο τους.
Πρόκειται για παραλλαγή του γνωστού παραμυθιού, ότι δηλαδή αν προχωρήσουν οι περιβόητες διαρθρωτικές αλλαγές, δηλαδή η ιδιωτικοποίηση των πάντων, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, η κατάργηση εκατοντάδων δημόσιων υπηρεσιών και οι απολύσεις εκατοντάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, το πετσόκομμα των επιχορηγήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία, στα νοσοκομεία, στα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα κ.ο.κ., τότε θα «γλιτώσουν» τάχα οι μισθοί και οι συντάξεις.
Οπως είπε επί λέξει το παραπάνω στέλεχος της ΝΔ, «χρήματα μπορούν να εξευρεθούν με άλλους τρόπους και όχι διαρκώς από την αφαίμαξη μισθωτών, εργαζομένων και συνταξιούχων».
Ούτε ίχνος αλήθειας δεν υπάρχει βέβαια σε αυτά τα χρεοκοπημένα ιδεολογήματα. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι τα ίδια ακριβώς σαθρά επιχειρήματα επικαλούνταν τα ίδια στελέχη όταν έβαζαν «λουκέτο» στην «Ολυμπιακή», ιδιωτικοποιούσαν τον ΟΤΕ κ.ο.κ.
«Αν κλείσει η «Ολυμπιακή» θα εξοικονομηθούν χρήματα για τα νοσοκομεία και τα σχολεία», έλεγαν και τότε ψευδόμενοι συνειδητά και με μοναδικό στόχο «να γίνει η δουλειά» και μετά «από δω πάνε και οι άλλοι»…
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις ιδιωτικοποιήσεις που έγιναν μετά τη δεκαετία του ’90, μπήκαν στα κρατικά ταμεία πάνω από 20 δισ. ευρώ, αλλά η σφαγή των μισθών και των συντάξεων ποτέ δε σταμάτησε

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.