Στον εισαγγελέα σήμερα οι 18 συλληφθέντες συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα οι 18 συλληφθέντες για την κατάληψη του κτηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος.
Η κινητοποίηση διαλύθηκε μετά από επέμβαση των ΜΑΤ αργά το βράδυ της Κυριακής. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης.
Νωρίτερα, ο κ. Φωτόπουλος είχε κάνει γνωστό πως η ΓΕΝΟΠ προχώρησε στην κατάληψη, προκειμένου να αναζητηθούν στοιχεία σχετικά με το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών ρεύματος. Όπως σημείωνε, επρόκειτο για στοιχεία που «συνιστούν σκάνδαλο απέναντι στο φτωχό λαό, στοιχεία που θα αποδείξουν ότι πληρώνουν μόνο τα κορόιδα».
Η ΓΕΝΟΠ σε ανακοίνωσή της επισήμαινε ότι η κατάληψη έγινε επειδή υπήρχε κίνδυνος να χαθούν τα στοιχεία αυτά, από τα οποία πιθανώς θα προκύψει και νομικό σκάνδαλο. Συμπλήρωνε ότι με την ενέργειά της «στέλνει μήνυμα στο σάπιο πολιτικό σύστημα που επί χρόνια έκρυβε τη λίστα Λαγκάρντ».
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είχε προαναγγείλει ότι η κατάληψη θα συνεχιζόταν έως ότου τεκμηριωθούν με στοιχεία τα όσα καταγγέλλει και τα οποία σκόπευε να παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου.
Παράλληλα, με την κίνησή της αυτή η ΓΕΝΟΠ δήλωνε αλληλέγγυα στους συνδικαλιστές των ναυπηγείων Σκαραμαγκά που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα για την εισβολή στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.