ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ

  • Άμεση επαναπρόσληψη του παράνομα απολυμένου συνδικαλιστή - συναδέλφου καθηγητή φυσικού  Γ. Παπαγιάννη,
  • Άμεση καταβολή των διαφορών στα δεδουλευμένα

Στις 13 Σεπτέμβρη 2012 έκλεισε ένας χρόνος κινητοποιήσεων του Σωματείου μας ενάντια στην εργοδοσία του Μπαχαράκη και αυτή η εργοδοσία συνεχίζει να προτιμά, με την απόφασή της και με τις πράξεις της, να ζημιώνει καθηγητές, μαθητές και γονείς με τη διατάραξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των κάθε είδους σχέσεων μέσα στο ίδιο της το φροντιστήριο. Στις αρχές Αυγούστου απέστειλε προς τον πρόεδρο του Σωματείου, προς  τον παράνομα απολυμένο από τα φροντιστήρια Μπαχαράκη, προς τον αντιπρόεδρο του Σωματείου αλλά και προς το Σωματείο νέα αγωγή/μήνυση, η οποία θα εκδικαστεί στις 15-10-2013. Αγωγή με την οποία ζητάνε ουσιαστικά να απαγορευτεί η συνδικαλιστική δράση και η οποιαδήποτε εργατική διεκδίκηση, ακόμη και η όποια δυνατότητα δημοσιοποίησης αυτής της εργατικής διαφοράς και διεκδίκησης. Επίσης η εργοδοσία του Μπαχαράκη ζητάει με αυτή την αγωγή: (α)να ζητήσει το Σωματείο δημόσια συγνώμη και (β)να της καταβληθεί, από το Σωματείο, το ποσό των 100.000 ευρώ για ηθική αποζημίωση!
Απέναντι στις διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις του Σωματείου μας η εργοδοσία του Μπαχαράκη έστησε ένα βουνό από μηνύσεις και δικαστικές διώξεις, για να κάμψει τον αγώνα μας. Όλες βασισμένες σε ψέματα. Ήδη η εργοδοσία του Μπαχαράκη έχασε δύο δικαστήρια, το ένα τον περασμένο Μάη,  όπου κατηγορούσε το Σωματείο ότι παρεμπόδιζε τη λειτουργία του φροντιστηρίου, με την χρήση ντουντούκας/τηλεβόα. Και στις αρχές Ιούλη, έχασε  και τα ασφαλιστικά μέτρα, με τα οποία ζητούσε  ουσιαστικά να απαγορευτεί στο Σωματείο η οποιαδήποτε συνδικαλιστική δράση! Στις 8 Οκτώβρη 2012, το Σωματείο μας και τα μέλη του σέρνονται από την εργοδοσία του Μπαχαράκη, για άλλη μια φορά στα δικαστήρια.

ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ
ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ & ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ
ΔΕΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ
Η επίθεση της εργοδοσίας, εναντίον του Σωματείου, θέτει σε εμάς το καθήκον, ιδίως στη σημερινή περίοδο των Μνημονίων, να συνεχίσουμε δυναμικά και αποφασιστικά μέχρι την δικαίωσή μας.
συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης
την Δευτέρα, 8/10/12, στις 8.30π.μ. έξω από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για την:
·         Άμεση επαναπρόσληψη του παράνομα απολυμένου συνδικαλιστή - συναδέλφου καθηγητή φυσικού Γ. Παπαγιάννη,
·         Άμεση καταβολή των διαφορών στα δεδουλευμένα του
·         Απόσυρση όλων των μηνύσεων και διώξεων που έχει κάνει η εργοδοσία στον Μπαχαράκη
Ζητάμε από όλους τους εργαζόμενους που βιώνουν τη βία και την τρομοκρατία των Μνημονίων, να μας βοηθήσουν. Καλούμε τους γονείς, που πληρώνουν από το υστέρημά τους πολλές χιλιάδες ευρώ το χρόνο για τη μόρφωση των παιδιών τους, να απαιτήσουν από την εργοδοσία του Μπαχαράκη να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα που αυτή δημιούργησε.
Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.