Το θράσος του πολιτικάντη - Εικόνες μνημονικής Ελλάδας

Τα όσα παρακολουθήσαμε το πρωί απο την τηλεόραση μας γυρνάνε δεκαετίες πίσω, τότε που η χώρα μας έβγαινε από την κατοχή των δυνάμεων του άξονα και οι «σύμμαχοί» μας μοίραζαν τρόφιμα στον εξαθλιωμένο λαό μας με την ΟΥΝΡΑ.

 Ποιος θα μπορούσε πριν μερικά χρόνια να φανταστεί ρεπόρτερ καναλιού να λέει, περιγράφοντας μια σκηνή όπου αγρότες μοίραζαν τρόφιμα: «Επικράτησε ένταση, κόσμος σπρωχνόταν, γινόταν πραγματική μάχη σώμα με σώμα, για να μπορέσει ο κόσμος να πάρει κάποια τρόφιμα».
Η εικόνα είναι έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που μας δείχνουν τον τρόπο που επέλεξαν οι παραγωγοί που είναι πωλητές στις λαϊκές αγορές για να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική πολιτική διεκδικώντας μείωση στο μισό της τιμής στο πετρέλαιο για τα αγροτικά μηχανήματα, μείωση στην τιμή του ρεύματος, μείωση Φ.Π.Α. στα αγροτικά μηχανήματα, τα εφόδια και στη διάθεση των αγροτικών προϊόντων.

Το εξοργιστικό είναι, εκτός των άλλων, ότι όταν βουλευτής της Ν.Δ –Κ, Κατσαφάδος λέγεται- κλήθηκε σε τηλεοπτικό σταθμό να σχολιάσει αυτές τις εικόνες μας είπε ότι «λυπάται» γι’ αυτό που βλέπει αλλά οφείλεται στις «χρόνιες στρεβλώσεις του πολιτικού συστήματος», στα «προνόμια συντεχνιών» που η κυβέρνησή του «χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος» θα διορθώσει.

 Δεν μπορείς παρά να θυμώσεις ακούγοντας τέτοιες παπαριές από πολιτικάντη. Εχει το θράσος να απευθύνεται μ’ αυτό τον τρόπο σε μια κοινωνία που πεινάει, που δεν έχει να ζεσταθεί, που αυτοκτονεί, σε μια κοινωνία που έχει 1,5 εκατ. ανέργους και όσοι εργάζονται αμείβονται με μισθούς πείνας. Σε μια κοινωνία που υφίσταται στο πετσί της μια βάρβαρη πολιτική που την εξαθλιώνει την οδηγεί στον Καιάδα της ανέχεια για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μια δράκας πλουτοκρατών ντόπιων και ξένων. 
(Το ότι αυτή η εργαζόμενη κοινωνία δεν αντιδρά με τρόπο ανάλογο της σφοδρής επίθεσης που δέχεται από τις δυνάμεις του κεφαλαίου είναι μια άλλη πονεμένη συζήτηση).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.