Ανακοίνωση Συλλόγου Φοιτητών ΤΕΙ Χαλκίδας


Την τρίτη 12 /02/2013 πραγματοποιήθηκε συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου Σ.Τ.Ε.Φ του ΤΕΙ Χαλκίδας η οποία αποφάσισε μετά από ανεξάρτητη πρόταση να εναντιωθεί στο σχέδιο “Αθηνά” το οποίο προωθεί η κυβέρνηση, και οδηγεί στην περαιτέρω υποβάθμιση των σχολών μας.

Αναλυτικότερα το σχέδιο Αθηνά στο ΤΕΙ Χαλκίδας:
  1. Το τμήμα της ηλεκτρολογίας φεύγει από το ΤΕΙ Χαλκίδας και μεταστεγάζετε στο ΤΕΙ Λαμίας.
  2. Το τμήμα της διοίκησης επιχειρήσεων μεταστεγάζεται στο ΤΕΙ Θήβας και αλλάζει τίτλο σπουδών σε Τμήμα διοίκησης συστημάτων εφοδιασμού (στο νόμο που έδωσε προς διαβούλευση ο υπουργός μιλάει για μεταφορά ολόκληρης της Σ.Δ.Ο αργότερα μίλησε για τυπογραφικό λάθος).
  3. Το τμήμα Τεχνολογίας Αεροσκαφών δεν θα είναι στο επόμενο μηχανογραφικό.

Ως εκ τούτου με τα μέχρι τώρα δεδομένα στο ΤΕΙ Χαλκίδας παραμένουν μόνο 3 τμήματα ενεργά Αυτοματισμός, Μηχανολογία, Λογιστική(ή 2 αν μεταφερθεί και η λογιστική).


Πως επηρεαζόμαστε εμείς οι φοιτητές του ΤΕΙ από αυτό:
  1. Χιλιάδες φοιτητές είμαστε αναγκασμένοι να μετακινηθούμε είτε στην Λάμια είτε στην Θήβα με την οικονομική επιβάρυνση να πέφτει πάνω μας.
  2. Οι φοιτητές οι οποίοι θα μεταστεγαστούμε θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ελλείπεις εγκαταστάσεις(αίθουσες,εστία και σίτιση), ανεπαρκή προσωπικό, ελλείπεις υποδομές στα εργαστήρια,κ.α.
  3. Για όσα τμήματα θα μείνουν πίσω, καθώς και αυτά που θα μεταφερθούν, θα υπάρχει ανεπαρκή χρηματοδότηση.

Αποτέλεσμα αυτόν θα είναι ΑΜΕΣΑ να υποβαθμιστούν τα πτυχία ΟΛΩΝ των τμημάτων που αυτήν την στιγμή υπάρχουν στο ΤΕΙ Χαλκίδας ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ το κλείσιμο τους.


Έτσι σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε το ΤΕΙ Χαλκίδας θα παραμείνει κλειστό μέχρι την Δευτέρα 18/02/2013 οπού θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση ΣΤΕΦ - ΣΔΟ με σκοπό τον συντονισμό νέων δράσεων κατά του σχεδίου Αθηνά.
Γνωρίζουμε ότι τα παραπάνω προβλήματα δεν είναι μόνο των φοιτητών του ΤΕΙ μας άλλα και όλων των φοιτητών όλων των ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας.
Καλούμε λοιπόν όλους του φοιτητες ολων των ιδρυματων όλης της χωρας σε συγκεντρωση εξω απο το υπουργειο παιδειας την παρασκευη 15/02/2013 στις 12:00μ.μ
(θα αναχωρήσουν λεωφορεία από το ΤΕΙ στις 10πμ)


ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.