Παρουσιαστές τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων: Το πολιτικό τμήμα της αστυνομίας


Όταν στο παρελθόν οι αναρχικοί έγραφαν κάποια συνθήματα στους τοίχους του τύπου «μέσα απ’ τα δελτία ειδήσεων, μιλάει η αστυνομία» κάποιοι τα θεωρούσαν υπερβολικά, όπως και τις σχετικές αφίσες που είχαν κυκλοφορήσει.

Φτάσαμε όμως στο σημείο ακόμα και αστικά έντυπα –όπως χθές η εφημερίδα «Το Παρόν»- να το παραδέχονται ανοιχτά και να ομολογούν ότι τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων έχουν μετατραπεί σε φερέφωνα των κατασταλτικών μηχανισμών, χωρίς μάλιστα να κρατούν ούτε τα προσχήματα.

Διαβάζουμε λοιπόν ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί άρχισαν πλέον να χρησιμοποιούν μαζικά τα «κρατικά» βίντεο που μοιράζουν οι υπηρεσίες.
Το φαινόμενο παίρνει πλέον μαζικές διαστάσεις και αποκαλύπτεται ξεκάθαρα στην τελευταία κάλυψη της εισβολής των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο. Σε όλα τα κανάλια το ρεπορτάζ συμπλήρωναν οι εικόνες από το βίντεο που μοίρασε η ΕΛΑΣ από την επιχείρηση στο ΕΜΠ, όπου αποκλείστηκε η είσοδος  δημοσιογράφων!
Το δημοσίευμα μας πληροφορεί ότι εκτός απ’  την εικόνα –που τράβηξαν καμεραμέν αστυνομικοί- οι τηλεοπτικοί σταθμοί αναμετέδωσαν  αυτούσιο και τον ήχο που έστειλε η Αστυνομία!!! 

Με απλά λόγια τα δυο βασικά στοιχεία του ρεπορτάζ η εικόνα και ο ήχος ήταν κατασκεύασμα των αστυνομικών. Γιατί δεν στέλνει ο Δένδιας και κάποιον ένστολο υφιστάμενο του να παρουσιάζει τις ειδήσεις για να συμπληρωθεί το καρέ;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.