Σχόλια περι ΑΕΚ

 Ο προβληματισμός είναι το συναίσθημα που επικρατεί στους κιτρινόμαυρους οπαδούς, μετά τη συνέντευξη Τύπου του Μελισσανίδη. Ο ισχυρός άντρας της ΑΕΚ υποσχέθηκε ότι θα γίνει το γήπεδο, χωρίς όμως να δεσμευτεί για το χρόνο που θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανέγερσή του, όμως με μια προσεκτική ματιά το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει  η στήλη είναι ότι ο «Τίγρης» ψάχνει τρόπο να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια. Με τα όσα είπε γίνεται φανερό ότι συνδέει άμεσα την κατασκευή του γηπέδου με τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου και των πολιτών της Νέας Φιλαδέλφειας και με τα 20.000.000 ευρώ της Περιφέρειας, αφήνοντας να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς, ότι χωρίς αυτές τις δυο προϋποθέσεις, δεν μπορεί να γίνει το γήπεδο. Σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι παίξαμε και χάσαμε, αφού πλέον πολύ δύσκολα ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει φανερά πλάτη για το γήπεδο.

Θα ξεκινήσουμε από το τέλος της συνέντευξης και την αναφορά στο δήθεν πρόεδρο κάποιων οικολόγων που του έστειλε επιστολή ότι θα υπάρξει πρόβλημα συνταγματικότητας στο ΣτΕ αλλά αν δοθεί κάποια χορηγία όλα θα διευθετηθούν. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα, για να καταλάβουμε ότι η επιστολή είναι ιδέα κάποιου από τους ΚΥΠατζήδες που έχει στην ομάδα προσωπικοτήτων που έχουν θέσει εαυτόν στην υπόθεση της ανέγερσης του γηπέδου. Θα ρωτήσουμε όμως τον ισχυρό άντρα της ΑΕΚ: γιατί, ρε μάστορα, δεν του δίνεις τη χορηγία που θέλει, να ξεμπερδεύεις; Ετοιμάζεσαι να φτιάξεις την Αγιά Σοφιά με καμπαναριά και χρυσά μανουάλια και κωλώνεις σε μια χορηγία στον πρόεδρο της οικολογικής ομάδας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας για τη σωτηρία του καβουρογαμόσαυρου του βραχώδη; Σε είχαμε για κιμπάρη και τελικά μας προκύπτεις μπεϊζάνης, για να θυμηθούμε και τον Βέγγο σε μια παλιά ελληνική ταινία.

Το επόμενο σημείο που θα σχολιάσουμε είναι ότι δεν είχε πρόθεση να ασχοληθεί με πολιτικά παιχνίδια. Τότε γιατί, ρε τρισμέγιστε, πριν τις εκλογές έβαζες τα «παπαγαλάκια» σου να δίνουν γραμμή στους οπαδούς της ΑΕΚ για το ποιον δε θα ψηφίσουν και μετά την «κρυάδα» από το αποτέλεσμα των εκλογών ήρθες σε συμφωνία με το ΣΥΡΙΖΑ; Αφού όλα είναι νόμιμα και αγγελικά πλασμένα, γιατί επεδίωξες πολιτικό κομπρεμί; Ή μήπως ήξερες ότι αυτό που προσπαθείς να πετύχεις με το Αλσος είναι αντισυνταγματικό και παράνομο και γι’ αυτό ήθελες τη συναίνεση όσο το δυνατόν περισσότερων κομμάτων για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις πιθανές προσφυγές; Και γιατί αφού είσαι αποφασισμένος να φτιάξεις το γήπεδο και να κάνεις πραγματικότητα το όνειρο των απανταχού ΑΕΚτζήδων δεν γράφεις στα καλαμπαλίκια σου τα φράγκα της Δούρου και της Περιφέρειας, να είσαι και ο πρώτος μάγκας;

Οσο για το επιχείρημα ότι αφού το έκαναν και για άλλες ομάδες, γιατί να μην το κάνουν και για την ΑΕΚ, άσ’ τα μεγάλε, δε σε παίρνει. Οσο και να θέλεις να το παίζεις μεγαλοκαπιταλιστής και παράγοντας με ισχυρές πολιτικές προσβάσεις, είσαι πολύ λίγος για να θέλεις να συγκριθείς με τον Κόκκαλη και να έχεις απαίτηση να έχεις την ίδια μεταχείριση. Μην παραμυθιάζεις λοιπόν τους οπαδούς της ΑΕΚ και μην παίζεις με τον πόθο τους να δουν γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, μοστράροντας τον εαυτό σου σαν το Νο1 οικονομικό παράγοντα. Οσο πιο μεγάλες προσδοκίες δημιουργείς τόσο περισσότερο θα είναι το μένος των κιτρινόμαυρων οπαδών, όταν πάρουν χαμπάρι ότι δεν έχεις σκοπό να τους φτιάξεις το γήπεδο και ότι αυτό που επιδιώκεις είναι να κερδίσεις χρόνο και να πουλήσεις κανένα διαρκείας παραπάνω.

Θα κλείσουμε με το «άδειασμα» που κάνει ο Μελισσανίδης στους οπαδούς της ΑΕΚ, τις ενέργειες των οποίων τις θεωρεί λανθασμένες και επιζήμιες για την υπόθεση του γηπέδου, παρά το γεγονός ότι καταλαβαίνει την αγανάκτησή τους για τις κλοπές σε πρωταθλήματα και γήπεδο, που έχει υποστεί η ΑΕΚ. Είναι φανερή η προσπάθειά του να πείσει ότι δεν είχε καμία ανάμιξη στις αποφάσεις της Original και στην προσπάθεια να επιβληθεί ο νόμος της μαφίας στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά αρκεί και μόνο η αναφορά σε αυτό για να επιβεβαιώσει ότι με δική του εντολή λειτούργησαν οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ. Γνωρίζεις πολύ καλά, σαν άνθρωπος της πιάτσας, ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να απαντήσεις για κάτι που δεν σε αφορά ή δεν έχεις καμία ανάμιξη. Εχεις τόσες σκοτούρες, ρε συ «Τίγρη», και χαλάς τον πολύτιμο χρόνο σου (ως γνωστόν, για τους καπιταλιστές ο χρόνος είναι χρήμα) για να ασχοληθείς με αυτά που λένε και γράφουν για σένα κάποιοι περιθωριακοί και οι οικοταλιμπάν; Αδυναμία και ενοχή δείχνεις, «Τίγρη», και δείχνεις πόσο στριμωγμένος είσαι!

Εν κατακλείδι, όπως όλα δείχνουν, οι εξελίξεις για το γήπεδο δρομολογούνται το φθινόπωρο και η συνέντευξη Τύπου μάλλον απογοήτευσε παρά ενθουσίασε τους οπαδούς της ΑΕΚ. O Μελισσανίδης προσπαθεί να κάνει μια ακόμη αρπαχτή και να γεμίσει τα ταμεία της «Δικέφαλος ΑΕ» με τα φράγκα από τα εισιτήρια διαρκείας και μετά να την κάνει και να αφήσει τους ΑΕΚτζήδες στα κρύα του λουτρού. Η λαϊκή ρήση λέει ότι λαός χωρίς μνήμη, είναι λαός χωρίς μέλλον και ο κόσμος της ΑΕΚ δε θα πρέπει να ξεχνάει ότι ο Μελισσανίδης στο παρελθόν πούλησε την ΑΕΚ στον Τροχανά, δήθεν για να τη σώσει, έκανε πίσω και άφησε τον Νικολαΐδη να «τρέξει» την ομάδα και να την οδηγήσει στον γκρεμό και δεν έκανε τίποτα για να τη γλιτώσει από την ξεφτίλα του υποβιβασμού στην Γ’ Εθνική. Και όλα αυτά γιατί πάντα έβαζε το κέρδος και τα φράγκα πάνω από την ΑΕΚ. Καλό το παραμύθι και η «συγκίνηση» για την  Αγιά Σοφιά, αλλά ας καταλάβει ο κόσμος της ΑΕΚ ότι αν δεν υπάρχει κέρδος ο Μελισσανίδης δεν κάνει μπίζνες. Ας αναλογιστούν λοιπόν οι ΑΕΚτζήδες γιατί ανέχονται και συστρατεύονται με κάποιον που αρκετές φορές έχει αποδείξει ότι θεωρεί την ΑΕΚ επιχείρηση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.