ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Δευτέρα 17 Νοέμβρη στις 5 μμ, πολυτεχνείο Α.Π.Θ. (επί της εγνατίας)
Ο φετινός χειμώνας βρίσκει τη συντριπτική πλειοψηφία από εμάς σε τραγική κατάσταση. Η οικονομική κρίση έχει μετατραπεί σε ανθρωπιστική κρίση! Η πολιτική των Μνημονίων, έχει οδηγήσει μαζικά τους εργαζόμενους στην ανεργία (28%) και τη φτώχεια (σε καθεστώς ένδειας 2,5 εκατομμύρια-χωρίς ούτε τα βασικά, τροφή, θέρμανση κτλ , ενώ ακόμη 3,8 εκατ., απειλούνται άμεσα από τη φτώχεια). Στην καταστροφή της Παιδείας και της Υγείας όπως ήδη τη ζούμε στα δημόσια σχολεία και νοσοκομεία που έχουν απομείνει σε «λειτουργία». Στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας για να πάρουν λίγα δισεκατομμύρια οι «δανειστές», αποτελειώνοντας το βιοτικό επίπεδο του λαού, ενώ θα ιδιωτικοποιήσει-διαλύσει όλη την υποδομή της χώρας που φτιάχτηκε με τις θυσίες και τον ιδρώτα των εργαζομένων τα τελευταία 100 χρόνια.
Τα ψέματα της συγκυβέρνησης ΝΔ–ΠΑΣΟΚ για την υποτιθέμενη ανάπτυξη, τα “success story” την «έξοδο απ’ τα Μνημόνια», δεν πείθουν κανένα. Ορμάνε με μίσος σε κάθε κοινωνική κατάκτηση και δημοκρατικό δικαίωμα. Με Πρυτάνεις–επιχειρηματίες και ΜΑΤ, προσπαθούν να κάνουν τσιφλίκι τα πανεπιστήμια, να τα ιδιωτικοποιήσουν. Χτυπάνε το μαθητικό κίνημα, που παλεύει ενάντια στο «Νέο Λύκειο»–εξεταστικό κάτεργο, με εισαγγελείς και διώξεις. Ετοιμάζουν απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων και νέο αντισυνδικαλιστικό νόμο. Διέλυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία και ετοιμάζουν νέο ασφαλιστικό, επιβάλλοντας συντάξεις πείνας. Μετέτρεψαν την υγεία και τα φάρμακα σε είδη πολυτελείας. Καταδικάζουν καθημερινά σε θάνατο χιλιάδες συνανθρώπους μας. Και τώρα ετοιμάζουν νέο Μνημόνιο, πιο σκληρό, όπως κι αν το ονομάσουν!
Για να περάσουν όλα αυτά τα μέτρα, κρύβονται πίσω από έναν στρατό ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, ασφαλίτες, δικαστές, χτυπώντας όλο και πιο ωμά κάθε κινητοποίηση και αγώνα. Τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους νέους, όποιον έχει χτυπηθεί απ’ την κρίση και τα Μνημόνιά τους, θέλουν να τους εκφοβίσουν και τρομοκρατήσουν, ν’ αποτρέψουν τη συμμετοχή τους στους αγώνες. Αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη για το ποιόν, τα έργα και τις ημέρες της συγκυβέρνησης, που θέλει να «προστατευτεί» απ’ την εργατική–λαϊκή απελπισία, αγανάκτηση, οργή.
Οργανωμένα, μαζικά, δυναμικά να στείλουμε το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείο παντού. Δεν φοβόμαστε, δεν υποχωρούμε, δεν θα γίνουμε σύγχρονοι σκλάβοι. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. Δεν υπάρχει καμία ανάπτυξη, παρά μόνο διαρκής υπανάπτυξη και καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού. Το δημόσιο χρέος, όπως και το ιδιωτικό, αυξάνουν διαρκώς και η απειλή μιας συνολικής κατάρρευσης της οικονομίας μεγαλώνει. Οι μοναδικές «επιτυχίες» της συγκυβέρνησης, της Τρόικας και των Μνημονίων είναι η βάρβαρη αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση, η αύξηση της ανεργίας, φτώχειας και εξαθλίωσης και η βίαιη, τεράστια αρπαγή και μεταφορά πλούτου, μέσα σε λίγα χρόνια, στους σύγχρονους μαυραγορίτες.

  • Να διώξουμε Συγκυβέρνηση – Τρόικα
  • Να τσακίσουμε τα Μνημόνια της Ανεργίας, της Φτώχειας και της Εξαθλίωσης
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ
 ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Επικοινωνία:2310265730, epitropidrasis@gmail.com, epitropidrasis.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.