Ωιμέ… στον αέρα πάλι στα θαλασσοδάνεια



Της εκδιδομένης το κάγκελο έχει γίνει με τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, που υπολογίζονται σε 40 δισ. ευρώ…Σαν πυροτέχνημα έσκασε η λύση που ανακοίνωσε ο Δένδιας μετά το άδειασμα του υφ. Ανάπτυξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου όπου χαρακτήρισε «προσωπικές απόψεις» του πρώην υπουργού, τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια!!!

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι τη λύση αυτή δεν την είδαν με καθόλου καλό μάτι  ούτε  οι τράπεζες!!! «Είναι τραγικό και ανεφάρμοστο», τόνιζαν σε κάθε κατεύθυνση υψηλόβαθμα και έμπειρα στελέχη, μην μπορώντας να κρύψουν την ενόχλησή τους για το περιεχόμενο της ρύθμισης.

Μάλιστα επισήμαναν ότι οι τράπεζες δεν μπορούσαν να σηκώσουν όλο αυτό το βάρος ( μιλάμε για περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ). Μόλις πέρασαν τα stress test και κάνουν αγώνα δρόμου για να είμαστε έτοιμοι για το 2015. Το κόστος είναι απαγορευτικό. Άσε που η καλλιέργεια προσδοκιών μπορεί να οδηγήσει σε φαινόμενα στάσης πληρωμών αντίστοιχα με αυτά από τους φορολογούμενους, όταν περίμεναν τη ρύθμιση για τα χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία

Έτσι προς το παρόν το δωράκι που θέλει να κάνει η Κυβέρνηση στους επιχειρηματίες και δη στους διαπλεκόμενους μιντιάρχες, να τους δώσει δηλαδή την ευχέρεια να δουν τα δάνειά τους να κουρεύονται ώστε να ξεκινήσουν από την αρχή τα θαλασσοδάνεια της διαπλοκής, έπεσε στο κενό. 

Οι ρυθμίσεις, είχε πει ο Δένδιας, θα  αφορούσαν 180.000 επιχειρήσεις, εκ των οποίων ο συντριπτικός όγκος που ωφελούνται είναι μικρές (περίπου 165.000) και περίπου 900 είναι οι πολύ μεγάλες και μεταξύ αυτών είναι και αγροτικές επιχειρήσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.