Αμετανόητοι

Διαβάσαμε πριν μια βδομάδα  στο “Ριζοσπάστη” (Σάββατο 8 Νοέμβρη 2014) τα παρακάτω:
“ Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε χθες στο ξενοδοχείο “Intercontinental” με  τον υφυπουργό του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, Li Jinjun.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις σχέσεις και τη συνεργασία του ΚΚΕ και του ΚΚ Κίνας σε διμερές επίπεδο, καθώς και στο πλαίσιο του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, στην Κίνα και διεθνώς, ιδιαίτερα γύρω από τα ζητήματα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και των διεθνών ανταγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλο τον κόσμο και κυρίως στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.”
 Συμπέρασμα: Όσες “αποκαταστάσεις” του ... “επαναστατικού χαρακτήρα του ΚΚΕ” και να κάνουν οι καθοδηγητές του, ο ρεβιζιονισμός δεν αλλάζει με τίποτε! Στα μεγάλα διεθνή κέντρα του ιμπεριαλισμού που ανταγωνίζονται κλπ. κατατάσσουν οι καθοδηγητές του ΚΚΕ την Κίνα, αλλά με το ΚΚΚίνας (που δεν διαθέτει εδώ και δεκαετίες πλέον τίποτε κομμουνιστικό εξόν από τον τίτλο του) συνεχίζουν κανονικά τις “σχέσεις και τη συνεργασία” σε διμερές επίπεδο, αλλά επίσης “και στο πλαίσιο του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος”.... Κατά τα άλλα, (από τ'  “αριστερά”, για φανταστείτε!) εξακολουθούν να καταγγέλλουν απτόητοι το Μάο Τσετούνγκ και την επαναστατική γραμμή που εφάρμοζε το ΚΚΚίνας κάτω από την καθοδήγησή του ... σαν εθνικιστική και αντισοσιαλιστική!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.