Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ερέτριας για τη Δημοτική Περιφρούρηση



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για τη Δημοτική Περιφρούρηση – Ερέτρια
            Στην πλήρη εφαρμογή της σκληρής κυβερνητικής πολιτικής προχωράει η δημοτική αρχή της Ερέτριας. Εκτός από την ψήφιση του αντιλαϊκού προϋπολογισμού, από τη δρομολόγηση αυξήσεων στα ανταποδοτικά τέλη στο Δήμο, έρχεται να εφαρμόσει και τη «Δημοτική Περιφρούρηση». Μετά από αίτημα της Δημάρχου έρχεται το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας να «βοηθήσει στην οργάνωση της Δημοτικής Περιφρούρησης με υποστηρικτικές δομές ασφάλειας, τεχνογνωσία, ειδικά σεμινάρια στους φύλακες και επιμορφωτικές ημερίδες για το κοινό».  Όλο αυτό το κάνουν υπό τη σκέπη της «ασφάλειας ως δημόσιο αγαθό» που πρέπει να το απολαμβάνουν όλοι. 
            Δυστυχώς όμως το ΚΕΜΕΑ δεν έρχεται να λύσει κάποιο πρόβλημα στη ζωή των κατοίκων της περιοχής μας αλλά να προσθέσει άλλο ένα.
            Όπως τονίζεται στον ιδρυτικό νόμο για το ΚΕΜΕΑ, στόχος του είναι η διαχείριση, εκμετάλλευση και προώθηση της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας, που αποκτήθηκε από την προετοιμασία και υλοποίηση του σχεδιασμού ασφάλειας (σ.σ. στρατιωτικού τύπου) των Ολυμπιακών Αγώνων σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο. Η διεξαγωγή ερευνητικών προγραμμάτων και η εκπόνηση μελετών για θέματα ασφάλειας, αρμοδιότητας υπουργείου Δημόσιας Τάξης, τόσο για λογαριασμό της Ελληνικής Αστυνομίας και λοιπών υπηρεσιών στο εσωτερικό της χώρας, όσο και για λογαριασμό των ξένων κρατών. Το πρότζεκτ που «τρέχει» αυτή τη περίοδο στα πλαίσια της αντι-εγκληματικής πολιτικής είναι σχετικά με την «Βιομετρική Κάρτα». Πως δηλαδή θα καταγράφονται ακόμα και οι γκριμάτσες προκειμένου να υπάρχει πλήρες προφίλ για τους πιθανούς εγκληματίες, έτσι όπως οι αστικές κυβερνήσεις τους ορίζουν κάθε φορά.
            Αυτό που επιχειρεί να πετύχει η κυβέρνηση με την ευλογία και τη βοήθεια των τοπικών αρχόντων είναι να συγκροτήσει ένα ισχυρό πλαίσιο νόμων και θεσμών προκειμένου να ενισχυθεί η καταστολή ενάντια στις πολιτικές που διεκδικούν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα αλλά και ατομικές ελευθερίες.
            Η ασφάλεια όμως για τα λαϊκά στρώματα έρχεται μέσα από τη σταθερότητα στη δουλειά τους, μέσα από τη σταθερή καταβολή των μισθών τους, που να ανταποκρίνονται στην κάλυψη των ανάγκες τους. Η ασφάλεια για τα λαϊκά στρώματα έρχεται μέσα από την ελεύθερη πρόσβαση σε δημόσιο - δωρεάν σύστημα υγείας, πρόνοιας, παιδείας για τα παιδιά τους. Ασφάλεια για τον μικροεπαγγελματίας είναι να μη ζει με το άγχος αν θα μπορέσει να ανοίξει το μαγαζί του το πρωί αντί να τρέχει να καλύψει χρέη, για τον αγρότη να μπορέσει να πουλήσει τη σοδιά του, να ζει από αυτό και να βάλει καινούρια, για τον συνταξιούχο να μη βλέπει τη σύνταξή του να εξανεμίζεται με τα πρώτα έξοδα του μήνα.
            Αφού τσάκισαν όλα τα παραπάνω που έχουν ανάγκη οι λαϊκές οικογένειες, δημιούργησαν εκρηκτικές συνθήκες στην κοινωνία με τη πολιτική που εφαρμόζεται από την κεντρική έως την τοπική διοίκηση, έρχονται τώρα να μας πείσουν ότι αυτό που χρειαζόμαστε για να μην κινδυνεύει ο ένας από τον άλλο είναι οι «δημοτικές περιφρουρήσεις», κατασταλτικοί μηχανισμοί με τη συνεισφορά πάντα μιας σειράς ιδιωτικών εταιριών.  
            Να τους σταματήσουμε τώρα! Με παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, μέσα από τους μαζικούς φορείς της περιοχής, Σωματεία, πολιτιστικούς και αγροτικούς Συλλόγους, Συλλόγους γυναικών, να διεκδικήσουμε αυτό που μας αρμόζει – ασφάλεια στα δικά μας μέτρα: Ζωή ολόκληρη, με σταθερή δουλειά, ασφάλιση, δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια, παιδεία για όλους

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.