ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ




Μ-Λ ΚΚΕ: Η κυβέρνηση Τσίπρα συνεχίζει το "έργο" της κυβέρνησης Σαμαρά


Καθώς απογυμνώνεται από δημαγωγικά ξέφτια και κάλπικες υποσχέσεις η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτεται όλο και πιο ευδιάκριτα το αντιλαϊκό της περιεχόμενο πρέπει σταθερά και αποφασιστικά να βγούμε  μπροστά  για να διαφωτίσουμε, να προπαγανδίσουμε  τις θέσεις που με ξεκάθαρο τρόπο προβάλλαμε όλη την προηγούμενη περίοδο  για τον ΣΥΡΙΖΑ και να συμβάλλουμε στην οργάνωση της λαϊκής πάλης για την απόκρουση  των αντεργατικών μέτρων και την ανατροπής της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.
Λαϊκές εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις βέβαια  που θα στρέφονται ενάντια στην κυβερνητική  πολιτική και δεν θα καλούν σε φιλοκυβερνητικές  εκδηλώσεις στήριξης και εξωραϊσμού της κυβερνητικής  πολιτικής  όπως συνέβη τις δυο προηγούμενες εβδομάδες.
Όπου δεν ήταν λίγοι εκείνοι, οι οποίοι  σηκώνουν  μάλιστα μπόλικη αντικαπιταλιστική σκόνη, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία  καλούσε τον κόσμο να συμμετάσχει στις φιλοκυβερνητικές  συγκεντρώσεις, καλλιεργώντας τις χειρότερες αυταπάτες για το τι πραγματικά έμελλε να συμβεί και εκφράζοντας τον συμφιλιωτισμό και την πολιτική ουράς απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό που απαιτούν  οι συνθήκες είναι να δυναμώσει  ένα ολόπλευρο μέτωπο ιδεολογικοπολιτικής αντιπαράθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ,  που αποκαλύπτεται ότι αποτελεί  ένα αριστερό φερέφωνο μιας δεξιάς πολιτικής, έναν αριστερό απολογητή που εξωραΐζει  τους ιμπεριαλιστικούς  "θεσμούς", την ΕΕ, το ΔΝΤ και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.
 Σε συνθήκες επιδείνωσης της θέσης των εργαζομένων, όπου καμιά ελάφρυνση για τα λαϊκά στρώματα δεν προβλέπεται, αντίθετα η συντριπτική πλειοψηφία  του πληθυσμού συνεχίζει να σηκώνει στους ώμους της  τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων, ενώ χαλκεύονται νέα δεσμά υποδούλωσης για τη χώρα, ο μόνος δρόμος για την επιβίωση  είναι η  πιο πλατιά αντίσταση και πάλη.
Σε αυτή την κεντρική κατεύθυνση που έχουμε χαράξει, θα συνεχίσει, επίμονα και σταθερά, να παλεύει το Μ-Λ ΚΚΕ και στη νέα περίοδο μέσα στο μαζικό, εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα. Θα θέσει τους στόχους της πάλης του παίρνοντας υπόψη τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην πολιτική σκηνή και να νέα προβλήματα που προκύπτουν, εκτιμώντας τη σημερινή δύσκολη  κατάσταση  του κινήματος και τις προοπτικές  του και αντλώντας συμπεράσματα από τους αγώνες που αναπτύχθηκαν και τις διακυμάνσεις που είχαν στην πενταετία που πέρασε.
Η ανάπτυξη του λαϊκού  αγώνα  απαιτεί, πρώτα και κύρια, το αποτελεσματικό  ξεσκέπασμα της παραπλανητικής κυβερνητικής προπαγάνδας και την αντιμετώπιση  της υπονομευτικής επίδρασης που ασκεί στις πλατιές λαϊκές μάζες και στο κίνημα το λαθρεμπόριο ελπίδας και ασύστολης δημαγωγίας στο οποίο επιδίδεται τώρα η κυβέρνηση.
Για το Μ-Λ ΚΚΕ, ο αγώνας της εργατικής τάξης και του λαού πρέπει να έχει στο επίκεντρό του τα αιτήματα πάλης για την ανατροπή των μνημονίων υποδούλωσης, την ανατροπή  των αντεργατικών μέτρων που πέρασαν  και αυτών που έρχονται, τη σταθερή διεκδίκηση και επανακατάκτηση των εργατικών  και λαϊκών δικαιωμάτων που καταργήθηκαν, σε σύνδεση  με τα γενικότερα αιτήματα πάλης για την ανατροπή, συνολικά, της κυβερνητικής  πολιτικής, τον αγώνα για την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ  και το γκρέμισμα  της ιμπεριαλιστικής  κυριαρχίας.
Σ' αυτόν το δύσκολο αγώνα καλούνται οι δυο οργανώσεις, το Μ-Λ ΚΚΕ και το ΚΚΕ (μ-λ), που έδωσαν μια σκληρή πολιτική εκλογική μάχη να προσφέρουν στις νέες συνθήκες  τη δική τους συμβολή, όπως επίσης και η ΛΑ-ΑΑΣ που έχει δώσει ήδη δείγματα αγωνιστικής συσπείρωσης και παρέμβασης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.