Δ.Τ Λαϊκής Συσπείρωσης Ερέτριας



Δελτίο Τύπου
για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και
την έγκριση του απολογισμού β’ τριμήνου του Δήμου Ερέτριας

Το υπουργείο Εσωτερικών, καλούσε και συνεχίζει να καλεί τους δήμους να προσαρμόσουν βίαια τα έσοδα και τις δαπάνες τους στο δημοσιονομικό πλαίσιο πειθάρχησης του νέου μνημονίου.

Η συγκυβέρνηση με νομοσχέδιο που «έριξε» από το καλοκαίρι και το προχωράει με βήμα ταχύ τώρα, επιτάσσει τη στρατηγική ευθυγράμμιση των δήμων:

  • σε ακόμη πιο δραματική για τη λειτουργία τους μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.

  • στην ένταση της φοροεπιδρομής σε βάρος του λεηλατημένου εισοδήματος των λαϊκών – εργατικών νοικοκυριών.

  • τη συρρίκνωση, εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και έργων.

  • τη διεύρυνση του σκλαβοπάζαρου των εργασιακών σχέσεων και την εκμηδένιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

  • την αναγόρευση της λειτουργίας των δήμων και των περιφερειών σε επιχειρηματική δράση, που φορολογείται με συντελεστή 26%!

Η διοίκηση του Δήμου Ερέτριας παρόλο που δηλώνει την αδυναμία του Δήμου να ανταποκριθεί στη χρηματοδότηση των στοιχειωδών λειτουργιών του, επιλέγει να εξυπηρετεί την πολιτική μου μας φέρνει γρηγορότερα στην εφαρμογή της παραπάνω στρατηγικής.

Η κατάσταση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μπροστά μας είναι συγκεκριμένη: μείωση πάνω από 62% της κρατικής χρηματοδότησης, αναζήτηση "ίδιων εσόδων" (δηλαδή επιπρόσθετα τέλη και φόροι στις πλάτες των δημοτών) που τελικά θα ξεπερνούν κατά πολύ το ποσό της κρατικής χρηματοδότησής και τέλος κρίσιμες υπηρεσίες για τα λαϊκά νοικοκυριά να συρρικνώνονται, να παραδίνονται στην ανταποδοτικότητα και τους ιδιώτες.

Επίσης ενάντια σε όλα τα ιδεολογήματα που προασπίζονταν το προηγούμενο διάστημα διάφοροι στο δημοτικό συμβούλιο, που ξαφνικά από τη στιγμή που μπαίνουν εκεί μέσα είναι «αυτόνομοι, ανεξάρτητοι κλπ κλπ…», με το καινούριο νομοσχέδιο που θα βρεθεί σε ισχύ το επόμενο διάστημα, εντείνεται η επιβολή της κεντρικής πολιτικής απευθείας στις τοπικές διοικήσεις.  


Παραμερίζονται ακόμα και δημοτικές αρχές και Δημοτικά Συμβούλια και με το βούρδουλα του Πειθαρχικού Δικαίου, ως υπεύθυνοι για το σχεδιασμό και την αποτύπωση της νέας δημοσιονομικής πειθάρχησης των δήμων καθίστανται οι επικεφαλής των οικονομικών τους υπηρεσιών!

Με αυτό τον τρόπο επιχειρείται να αποτραπούν οι όποιες αντιδράσεις στο αντιλαϊκό της έργο, των παλιών και νέων μνημονικών συμβάσεων που οδηγούν λαϊκές ανάγκες και δήμους σε μόνιμη χρεοκοπία!

Η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ερέτριας κάλεσε τους υπόλοιπους συμβούλους να εναντιωθούν, να μη διευκολύνουν τη νέα αντιλαϊκή επίθεση και οδηγία της κυβέρνησης, να καταψηφίσουν την αναδιαμόρφωση τους προϋπολογισμού και τον απολογισμό του β’ τριμήνου του 2015 που υπαγορεύονται σε αυτά τα πλαίσια.

Να μην συνδράμει το Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας στην αντιλαϊκή επιδρομή που ξεδιπλώνεται μέσα από τους δήμους. Να μην δεχτούν να γίνει ο Δήμος σκαλοπάτι για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων

Αυτή η αντιδραστική πολιτική που οδηγεί το λαό και τους δήμους στην πτώχευση, με οργάνωση και λαϊκή ανυπακοή, πρέπει και μπορεί να ανατραπεί.

Ερέτρια,30/09/2015

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.