Θα το πούμε για μια ακόμη φορά.Σόου Μελισσανίδη για «ούγκανους»




Αδεια δεν πρόκειται να εκδοθεί.
Και δεν πρόκειται να εκδοθεί, παρά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε συνταγματικό το άρθρο 42 του νόμου 4277/2014, γιατί ο Μελισσανίδης δε θέλει να φτιάξει γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά γήπεδο της προσωπικής του εταιρίας («Δικέφαλος 1924 ΑΕ»). Υπάρχει ανυπέρβλητο εμπόδιο, διότι το οικόπεδο δεν ανήκει στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ, για να μπορεί να το παραχωρεί όπου γουστάρει. Ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο που το έχει παραχωρήσει στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ (μόνο) κατά χρήση διοίκηση και διαχείριση, προκειμένου να εξυπηρετήσει τον κοινωφελή σκοπό της άθλησης των αθλητών της. Δεν μπορεί, λοιπόν, η Ερασιτεχνική ΑΕΚ να παραχωρήσει το γήπεδο για μισό αιώνα στην εταιρία του Μελισσανίδη, είτε πάρει ανταλλάγματα είτε δεν πάρει (ως γνωστόν δεν παίρνει τίποτα).
Ηδη, έχει ασκηθεί αγωγή κατά της γενικής συνέλευσης-παρωδία των 50 ατόμων, η οποία αποφάσισε την έγκριση της σύμβασης παραχώρησης του οικοπέδου στη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», με την οποία ζητείται η ακύρωση της συνέλευσης και όλων των αποφάσεων που πήρε, τονίζοντας ιδιαίτερα την ακυρότητα της σύμβασης παραχώρησης. Κι ενώ η αγωγή προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 8 Οκτώβρη, ο δικηγόρος της ΑΕΚ ζήτησε αναβολή. Αυτοί που τάχα βιάζονται να πάρουν την οικοδομική άδεια και να ξαμολύσουν τις μπουλντόζες, ζήτησαν αναβολή στην εκδίκαση της αγωγής, εν γνώσει τους ότι όσο υπάρχει δικαστική εκκρεμότητα οι υπηρεσίες της Διοίκησης (δηλαδή οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας) είναι υποχρεωμένες να απέχουν από κάθε ενέργεια, στο πλαίσιο των αρχών και των κανόνων της χρηστής διοίκησης.
Η συγκεκριμένη αγωγή, αν και όποτε δικαστεί, θα είναι πολύ δύσκολο να απορριφθεί, γιατί είναι επαρκώς αιτιολογημένη. Ομως, ακόμη και αν η αγωγή κατά του κύρους της συνέλευσης-παρωδία απορριφθεί (πράγμα καθόλου εύκολο), άδεια δεν πρόκειται να εκδοθεί. Γιατί οι υπηρεσίες του υπουργείου είναι υποχρεωμένες να κρίνουν αυτοτελώς αν η Ερασιτεχνική ΑΕΚ μπορεί να μεταβιβάσει το οικόπεδο που της παραχώρησε το Δημόσιο στη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ». Και δεν μπορούν να κρίνουν θετικά, γιατί θα έχουν την τύχη που είχαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες που έβαζαν την υπογραφή τους κάτω από τις διάφορες πράξεις του σκανδάλου του Βατοπεδίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.