Καταγγελία του Μ-Λ ΚΚΕ για τον εμπρησμό πανό στο χώρο του Πολυτεχνείου



Το βράδυ της Κυριακής 15/11, άγνωστοι έκαψαν το πανό που είχε αναρτήσει το Μ-Λ ΚΚΕ στον χώρο του Πολυτεχνείου για τον τριήμερο εορτασμό της 42ης επετείου της εξέγερσης. Τα ξημερώματα της ίδιας μέρας είχε προηγηθεί τραμπούκικη επίθεση σε αγωνιστές και μέλη αριστερών οργανώσεων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών εξ αυτών.

Τα περιστατικά αυτά δεν αποτελούν μεμονωμένες ενέργειες. Πρακτικές σαν κι αυτές -εντελώς ξένες και εχθρικές προς το κίνημα- αποτελούν καθαρές προβοκάτσιες, σε βάρος όχι μόνο του Μ-Λ ΚΚΕ ή άλλων οργανώσεων, αλλά σε βάρος συνολικά του λαϊκού-εργατικού κινήματος. Στρέφονται ενάντια στο αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα κάθε πολιτικής δύναμης να τιμάει της εξέγερση του Πολυτεχνείου και να προβάλλει ανεμπόδιστα τις απόψεις της, ενώ συντελούν και στην καλλιέργεια ενός κλίματος απομαζικοποίησης, φόβου και κινδυνολογίας.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει τις πρακτικές αυτές και καλεί τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία τόσο να καταδικάσουν απερίφραστα τις προβοκατόρικες αυτές ενέργειες, όσο και να συμμετέχουν μαζικά στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία της Τρίτη 17 Νοεμβρίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.