Ανακοίνωση της Μαθητικής Πορείας: Οι μαθητές στους δρόμους!


Ξεκίνησε λοιπόν και φέτος η νέα σχολική χρονιά. Μια δύσκολη χρονιά, στην οποία, για μια ακόμη φορά, γινόμαστε θεατές του χιλιοπαιγμένου και κακοπαιγμένου θεάτρου της «τιτάνιας» προσπάθειας της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να αναπληρώσει τα χιλιάδες κενά των εκπαιδευτικών. Κενά τα οποία δημιούργησε η βάρβαρη πολιτική των μνημονίων και των απολύσεων, η αντιεκπαιδευτική πολιτική της αμάθειας και της αμορφωσιάς. Και παρ’ όλες τις προεκλογικές και μετεκλογικές εξαγγελίες και υποσχέσεις (και) της νέας κυβέρνησης, τα σχολεία υποδέχτηκαν για μία ακόμη χρονιά τους μαθητές σε σχολεία χωρίς βιβλία και καθηγητές, στοιβαγμένους 30-30 στις τάξεις, με τρομαχτικές ελλείψεις στις υποδομές και στη γενικότερη εκπαιδευτική διαδικασία.
Οι ελλείψεις και τα φετινά κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αντανακλούν την ευρύτερη κατάσταση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο λαός μας τα τελευταία χρόνια. Δηλαδή τη διογκούμενη φτώχεια, την ανεργία, τις απολύσεις, την εξαθλίωση και την πείνα. Όλα εκείνα που γέννησε η μνημονιακή πολιτική και αποτελούν το «φόντο» μέσα στο οποίο καλούνται φέτος οι μαθητές να ανταποκριθούν στην ιδιαίτερα απαιτητική σχολική χρονιά, μέσα από τη σκληρή εντατικοποίηση και τα αδυσώπητα ωράρια που επιβάλλει η πραγματικότητα του «σχολείο-φροντιστήριο-σπίτι», και αφαιρούν από τη μαθητική νεολαία τη δυνατότητα να αξιοποιήσει και τις ελάχιστες χαραμάδες ελεύθερου χρόνου που της απομένει.
Απέναντι στην πολιτική των μνημονίων, την πολιτική που γεννάει τα κενά σε καθηγητές και βιβλία, απέναντι στην πολιτική των ταξικών φραγμών, την πολιτική που πετάει τους μαθητές έξω απ’ τα σχολεία, εμείς, η Μαθητική Πορεία, θεωρούμε πως ο μόνος δρόμος είναι αυτός της οργανωμένης αντίστασης και του μαζικού, ενωτικού αγώνα. Γι’ αυτό και παλεύουμε σταθερά ενάντια σε αντιλήψεις σαν εκείνες που προβάλλει η ΚΝΕ, που κάτω από τον μανδύα των «συντονιστικών», προσπαθεί να καπελώσει τους μαθητικούς αγώνες, φτιάχνοντας συντονιστικά σχολείων και μαθητών …χωρίς τα σχολεία και τους μαθητές! Ο πραγματικός συντονισμός του μαθητικού κινήματος γίνεται από τους ίδιους τους μαθητές, τα ίδια τα 5μελή και 15μελή συμβούλια, τα ίδια τα σχολεία, και όχι από συντονιστικά-καπέλα που συντονίζουν και εκφράζουν στην πραγματικότητα μόνο εκείνους που τα συγκροτούν.
Να περάσει ο αγώνας στα χέρια των μαθητών! Στο πλευρό των γονιών μας, στο πλευρό των καθηγητών μας, να σηκώσουμε το κεφάλι! Να αγωνιστούμε ενάντια στο «Νέο Λύκειο», για να συμπληρωθούν όλα τα κενά σε βιβλία, να προσληφθούν μόνιμοι καθηγητές και να μην υπάρχουν ελλείψεις, για σχολεία ανθρώπινα και αξιοπρεπή, για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία!
Κάτω το «Νέο Λύκειο»!
Να αντιμετωπιστούν τώρα όλα τα κενά και οι ελλείψεις!
Κάτω η πολιτική της αμάθειας και των ταξικών φραγμών!
Δημόσια-δωρεάν Παιδεία!
Ο αγώνας στα χέρια των μαθητών!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.